Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Mesajul de Paşte al Yuliei, frumoasa ucrainiacă refugiată la Braşov, alături de drapelul României: „Sunt foarte recunoscătoare acestei țări pentru primirea călduroasă”

Publicat

pe

Antrenoarea de fitness din Kiev, mamă a patru copii, alături de care a fugit din calea războiului și s-a refugiat la Brașov, a avut parte de încă o surpriză frumoasă din partea românilor. Vecinii au vizitat-o de Paște și i-au adus în dar, printre altele, steagul României. „Sunt foarte recunoscătoare acestei țări”, a declarat tânăra.

Publicitate

Și-a planificat să se întoarcă acasă, în Ucraina, pe 20 aprilie. Apoi a amânat pentru 9 mai. Realizează acum că întoarcerea acasă mai are mult de așteptat. „Nu-mi permit să duc copiii într-un loc periculos. Mă uit la râsul și liniștea lor sufletească de aici și știu că fac ceea ce trebuie, oricât m-ar arde pe dinăuntru dorința de a mă întoarce acasă”, spune Yulia. Pentru prima dată a petrecut Paștele pe pământ românesc, iar vecinii și musafirii acestora au vizitat-o. „Au spus că e o tradiție să tratezi vecinii și să-i feliciți. Mai târziu, mi-au adus steagul României, ca amintire, și l-au semnat. Sunt foarte recunoscătoare acestei țări pentru primirea călduroasă și tratamentul uman pentru mine și copii. Sunt sigură că fiecare femeie care s-a mutat aici poate spune același lucru”, a scris tânăra mămică, pe Facebook.

Într-adevăr, atât refugiații care locuiesc la familii, în case și apartamente, cât și cei aflați în adăposturile amenajate de autorități au avut parte de surprize și bucurii de Paște. În tabăra de la Rădăuți, de pildă, voluntarii de la „Salvați Copiii”, alături de pompieri, polițiști și jandarmi, i-au scos pe micuții refugiați la o vânătoare de ouă. La final, toți au primit premii și au mâncat cozonaci. Și refugiați cazați la un centru din Botoșani au primit mici cadouri, au vopsit și au ciocnit ouă, rugându-se pentru pace, pentru viața celor dragi de acasă.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes