Connect with us
Publicitate

Util

Mesaj de la Salvamont pentru turiştii care merg în Valea Sâmbetei, din Munţii Făgăraş: „S-au format mai multe zone cu gheaţă, iar înaintarea pe poteca turistică poate fi îngreunată”

Publicat

pe

Salvamontiştii atrag atenţia turiştilor care aleg traseul Valea Sâmbetei din Munţii Făgăraş, unul dintre cele mai apreciate trasee turistice din România, că la altitudini mai mari de 1.200 de metri s-au format zone cu depuneri de gheaţă, iar înaintarea pe traseu poate fi dificilă pentru cei care nu sunt echipaţi corespunzător. Conform salvatorilor montani, există posibilitatea ca şi în zilele următoare acest fenomen să persiste şi chiar să se amplifice.

Publicitate

”La altitudini de peste 1.200 metri s-au format mai multe zone cu gheaţă, iar înaintarea pe poteca turistică poate fi îngreunată dacă nu sunteţi echipaţi corespunzător.  Având în vedere fluctuaţiile de temperatură din zona montană din următoarele zile, există posibilitatea să se formeze şi mai multe zone cu gheaţă”, transmit, marţi, oficialii Salvamont Braşov. 

Salvamontiştii le recomandă turiştilor să poarte echipament corespunzător şi să abordeze trasee turistice în funcţie de pregătirea fiecăruia.

”Abordaţi cu o deosebită atenţie orice potecă care se află în partea de N – NV şi care nu este văzută de soare!”, precizează reprezentanţii Salvamont Braşov, potrivit news.ro.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes