Connect with us
Publicitate

Turism

Mersul Trenurilor 2021: Cel mai rapid tren din ultimele patru decenii între Brașov și București intră în circulație începând de duminică

Publicat

pe

La 13 decembrie intră în vigoare noul Mers al Trenurilor și unele lucruri se vor schimba. Între Brașov și București va circula cel mai rapid tren din ultimele patru decenii între aceste două orașe, iar de la Brașov la Constanța va exista un tren care face sub 4 ore și jumătate.

Câteva trenuri vor avea mers de Intercity, însă vor figura în Mersul Trenurilor ca InterRegio ceea ce este bine, fiindcă biletele de IC ar fi fost cu 40-50% mai scumpe. De exemplu, IR 1688 va face doar două ore și șase minute de la Brașov la București Nord, cel mai mic timp de parcurs din 1978 încoace între cele două orașe. Trenul pleacă de la 7.05 din Brașov și ajunge la 11,25 în Constanța. Perechea sa pleacă la 17.00 din Constanța și ajunge la 21.23 la Brașov, oprind doar la București Nord și Predeal. Față de parcursul actual, timpii vor fi cu 50 – 60 de minute mai mici. Între Palas și Pantelimon aceste trenuri vor atinge 160 km/h, iar între Chitila și Brazi, 140 km/h.

Între Brașov și Constanța sunt 391 km, iar acest tren și perechea sa vor face doar două opriri, la Predeal și la București Nord. Pe grupurile de profil au fost numeroase discuții dacă era mai bine ca trenurile să oprească la Sinaia sau la Ploiești, sau dacă ar fi fost mai bine să nu intre în Gara de Nord, ci să treacă doar prin Băneasa. Cert este că va fi un tren rapid. Se menține trenul IR 1586 care va pleca din Constanța la 5.30, dar va ajunge în 5 ore și 15 minute la Brașov, oprind în 13 stații, față de două la trenul cu mers de Intercity.

București – Constanța rămâne cea mai rapidă porțiune, cu cele mai iuți trenuri făcând 118 minute, iar cu cinci opriri intermediare timpul ajunge la 2 ore și 19 minute.

Tomis Expres va face legătura între Brașov și Constanța în 4 ore și 20 de minute, cu o oră mai puțin decât în prezent. Acest timp va fi împărțit astfel: 2 ore și 7 minute de la Brașov la București și o oră și 58 de minute din Capitală până la Constanța.

Publicitate

Trenurile vor în componență vagoane restaurant și compartimentele vor fi dotate cu prize, aer condiționat, toalete ecologice și uși semi-automate.

Mai mult, CFR anunță că începând de duminică intră în circulație mult așteptata linie directă București Nord – Aeroportul Otopeni.

Se va reintroduce trenul Brașov – Iași, dar nu va circula prin Ploiești – Buzău, ci prin Miercurea Ciuc – Onești. IR 1540 pleacă la 14.10 din Brașov și ajunge la 22.28 la Iași. Perechea sa pleacă din Iași la 5.35 și ajunge la Brașov la 13.38.

Sursa: Asociatia Pro Infrastructura, Hotnews

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

 1. adrian ciobotaru

  12 ianuarie, 2021 at 1:17 am

  Si cine credeti voi ca va lua trenul la ora 5:35 din gara Iasi, pentru a veni la Brasov ?
  Daca pleca din Iasi la 17.35, sau si mai bine, la 18.35, atunci mai intelegeam. Dar asa, nu cred ca va avea clienti.
  Sa zicem ca vreau sa merg la Iasi cu trenul… imi rezerv cazare 2 nopti la 1 hotel. Plec din BV la 14 si un pic si ajung in Iasi la 22:30 (daca nu are intarziere) si imi raman 30 minute pentru a ajunge la hotel.
  A doua zi imi vad de treburile mele prin oras si domn la hotel… si trebuie sa plec din hotel la 5 dimineata, pentru a merge la gara ?? Este mult prea exagerat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes