Connect with us

Turism

Merită să zbori în Istanbul?

Publicat

pe

Istanbul reprezintă mai mult decât o simplă destinație de călătorie. Este leagănul civilizației, tradiției și al istoriei, toate îmbinându-se într-o răscruce vibrantă de naționalități. Călătorii dornici să exploreze trecutul fastuos al Constantinopolului și agitația modernă a Istanbul-ului, cu siguranță nu se vor da înlături de la nimic, pentru a vizita coastele albastre turcești sau grădinile urbane, sărutate parcă de cer. Indiferent în ce perioadă a anului dorești să vizitezi orașul, va fi cu siguranță călătoria vieții tale.

Când este cel mai bun moment să cumperi bilete de avion către Istanbul?

Indiferent că zbori pentru prima dată sau e a cincea călătorie spre Istanbul, poți căuta zboruri low-cost în perioada aprilie-octombrie. Chiar dacă este perioada în care orașul este înțesat de turiști, vei putea găsi oferte accesibile. Cel mai ieftin zbor spre Istanbul costă 106 EUR/persoană, dus-întors.

Prețurile biletelor de avion se modifică dinamic, însă pentru a fi în permanență la curent cu modificări de preț și pentru a rezerva bilete înspre Istanbul la prețuri accesibile, accesează https://www.esky.ro/bilete-de-avion/0/0/ci/ist/istanbul. Ofertele descoperite sunt limitate, așadar asigură-te că nu amâni rezervarea biletelor spre Istanbul.

Care este momentul oportun pentru a zbura în Istanbul?

În timpul verii, Istanbul-ul se bucură de zile însorite, cu temperaturi medii de 28oC, perfecte pentru a petrece timp în aer liber. Este sezonul ideal pentru a vizita plajele, pentru a lua parte la concertele în aer liber, festivaluri muzicale și parade populare. Orașul devine plin de viață, iar turiștii, deși în număr mare, se bucură laolaltă de toate surprizele pe care Istanbul le oferă.

Cel mai adesea, sezonul de iarnă este cald și umed, ceea ce face ca Istanbul să devină o destinație de vacanță perfectă pentru cei care nu iubesc zăpada. Orașul reprezintă un loc senzațional în care te poți bucura de Crăciun sau de Anul Nou, iar centrele comerciale îți oferă o mulțime de posibilități de cadouri inedite.

În ce perioade să vizitezi Istanbul, în funcție de tematica vacanței?

În funcție de perioada anului și intențiile pentru care vizitezi Istanbul, există un anumit interval de timp, perfect pentru orice tip de activitate.

Vara este cu siguranță sezonul de vârf în Istanbul, iar costurile pentru zboruri și cazare, se fac resimțite. Începând cu luna iunie și până în august, poți vizita Istanbul pentru a gusta cele mai delicioase rețete în aer liber și activități de divertisment, pline de adrenalină. Vremea este caldă, iar soarele strălucește de pe Bosfor într-un mod triumfător. Cafenelele, restaurantele și barurile în aer liber, creează o viață urbană ce trebuie gustată.

Sezonul de mijloc se împarte în două perioade. O primă perioadă, ce începe în martie și se continuă până în mai, urmată de o a doua perioadă, din septembrie până în noiembrie. Este cel mai oportun moment pentru vizitarea obiectivelor turistice. Vremea este plăcută, iar numărul de turiști este redus. Viața urbană se desfășoară în continuare cu mare patos și te așteaptă un calendar plin de tot felul de evenimente artistice.

Perioada de iarnă, din decembrie până în februarie, este ideală pentru călătoriile cu buget redus. Chiar dacă vremea nu este chiar cea mai atrăgătoare, orașul oferă o mulțime de activități în interior, de care poți profita. Te așteptă să le deschizi ușile numeroase muzee și moschei, precum și obiective inedite, precum Palatul Topkapi, Bazilica Cisterna sau turnul de piatră.

Atunci când vine momentul rezervării unui zbor spre Istanbul, sezonul propice nu contează atât de mult, precum momentul achiziționării biletelor. Datorită faptului că Istanbul este o destinație turistică populară, biletele de avion sunt la mare căutare, indiferent de companie. Nu puține sunt cazurile în care prețurile se schimbă de la o oră la alta, dat fiind fluxul mare de doritori. Astfel, varianta potrivită este să rezervi biletele de avion cu două luni înainte de vacanță. Vei putea găsi zboruri mai ieftine, indiferent că te îndrepți spre Istanbul sau spre Maldive, unde poți selecta cele mai ieftine oferte pe https://www.esky.ro/bilete-de-avion/0/0/co/mv/maldive.

Când planifici un zbor, asigură-te că alegi perioada ideală pentru tipul de vacanță pe care ți l-ai propus. Doar în acest fel te vei putea bucura de o vacanță de neuitat, care să îți rămână întipărită în amintire, o perioadă îndelungată de timp.

În ciuda situațiilor incerte din prezent, Istanbul, cunoscută drept inima culturală a Turciei, este o destinație ce nu poate fi egalată cu nici un alt loc, grație diversităților sale autentice.

(P)

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes