Connect with us
Publicitate

Eveniment

Membrii familiei Apăvăloaie, braşovenii care au ţepuit 250 de americani că îi duc cu avionul din New York în Kazahstan, au fost arestaţi pentru 30 de zile

Publicat

pe

Familia Apăvăloaie, cei care au ţepuit 250 de americani că îi duc în Kazahstan din New York, a fost arestată preventiv. Toţi cei 4 membrii ai familiei au ajuns astăzi în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Braşov, care a admis propunerea procurorilor. Astfel cei patru oameni, Constantin apăvăloaie, nevasta lui, dar şi cele două fiice, vor sta în arest preventiv pentru următoarele 30 de zile. 

Publicitate

Solutia pe scurt:

Dosar penal nr.3752/62/2022 Dispune: 12.10.2022 În baza art. 226 al. 1 C.proc.pen. rap. la art. 223 al. 2 C.proc.pen. şi art. 202 al. 1, 4 lit. e C.proc.pen., admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov şi dispune arestarea preventivă a inculpaţilor: APĂVĂLOAIE MIHAELA, APĂVĂLOAIE ALEXANDRA, APĂVĂLOAIE ADRIANA, APĂVĂLOAIE CONSTANTIN, pentru 30 zile începând cu data de 12.10.2022 şi până la data de 10.11.2022. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpaţilor. În baza art.275 alin. 3 C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în 48 ore de la pronunţare. Pronunţată în şedinţa Camerei de consiliu, astăzi, 12.10.2022, ora 14:15. Judecător de Drepturi şi Libertăţi,
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  153/2022  12.10.2022

Cei patru sunt acuzați că ar fi pus la cale un plan elaborat pentru a înșela 250 de americani, membrii ai unei congregații religioase din Statele Unite ale Americii, care voiau să ajungă de la New York în Kazahstan, la mijlocul lunii august.

Publicitate

Procurorii spun că firma brașoveană nici măcar nu avea un avion care să poată face un zbor atât de lung, dar chiar și așa cei 4 membrii ai companiei românești au reușit să îi convingă pe americani să le vireze întreaga sumă de 775.000 de dolari, care a fost stabilită în contractul semnat de cele două parți.

Pe 15 august, în ziua zborului, cei 250 de pasageri au așteptat cu orele pe aeroportul JF Kennedy, din New York, ca să urce în avion și să plece spre destinația lor. În tot acest timp, brașovenii care discutau telefonic cu partenerii americani le dădeau asigurări că aeronava urmează să aterizeze în New York și că cei 250 de călători urmează să plece către Kazahstan. Așteptarea a fost în zadar, iar după ce și-au dat seama că au fost păcăliți, oamenii au contactat autoritățile din România și au depus o plângere pe numele firmei Cobrex și a administratorilor săi.

Mai multe detalii citiţi AICI.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes