Connect with us
Publicitate

Economic

MedLife a încheiat achiziția OncoCard Brașov după aprobarea tranzacției de către Consiliul Concurenței

Publicitate

Publicat

pe

Sistemul Medical MedLife anunţă că a finalizat achiziţia integrală a Spitalului OncoCard Braşov, demarată în luna noiembrie a anului trecut, în urma aprobării acesteia de către Consiliul Concurenţei.

Publicitate

“Este una dintre cele mai importante tranzacţii ale primului semestru din acest an care vine să consolideze alături de Neolife – zona de oncologie şi radioterapie, în concordanţă cu obiectivele strategice stabilite de MedLife şi anunţate către acţionari”, au transmis joi reprezentanţii companiei.

Inaugurat în 2012, printr-o investiţie de peste 24 milioane de euro, Spitalul OncoCard Braşov furnizează un mix de tehnologie de ultimă generaţie, echipe multidisciplinare de specialişti ceea ce asigură fiecărui pacient o abordare personalizată care creşte şansele de curabilitate şi calitate a vieţii.

Unitatea are peste 240 de angajaţi şi colaboratori şi a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 63,7 milioane lei.

Publicitate

“După Neolife – a căror expertiză este foarte valoroasă în zona de oncologie şi radioterapie – am adus în grup un nou partener puternic – OncoCard Braşov. (…) Credem că aceste parteneriate vor redefini standardele de îngrijire pentru pacienţii oncologici, România având potenţial să devină la rândul ei o destinaţie turistică medicală chiar şi pentru pacienţii din străinătate”, explică Dorin Preda, Executive Director, MedLife Group.

Potrivit reprezentanţilor MedLife, tranzacţia OncoCard a fost derulată de către Policlinica de Diagnostic Rapid, prima companie achiziţionată de MedLife în urmă cu 12 ani. Odată cu finalizarea acestei achiziţii, Braşovul va deveni un hub regional de sănătate care va integra nu mai puţin de 15 unităţi medicale, printre care 2 spitale de mari dimensiuni, 3 hyperclinici, 3 laboratoare şi o serie de microclinici şi centre de testare aflate în proximitate.

“În urmă cu mai bine de un deceniu PDR avea 2 unităţi şi o cifră de afaceri de cca 3 milioane de euro astăzi, după 12 ani, ca parte din Grupul MedLife, discutăm despre 15 unităţi medicale, aproape 30 de milioane de euro şi despre perspectiva finalizării propriilor achiziţii. Credem că aceste lucruri fac dovada iscusinţei managementului românesc şi a convingerii că se poate face performanţă şi se poate îmbunătăţi calitatea vietii în România cu manageri români, cu medici români şi cu know how 100% românesc”, adaugă Mihai Marcu, Preşedinte al MedLife Group.

Operatorul privat de sănătate MedLife a raportat o cifră de afaceri pro-forma consolidateă de 332 mil. euro în 2021, în creştere cu 51% faţă de anul anterior şi anunţă că are planuri de achiziţii şi dezvoltare de 120 mil. euro, potrivit raportului companiei publicat pe site-ul bursei de la Bucureşti. Profitul net al companiei aproape s-a dublat în perioada menţionată până la 123 mil. lei, în creştere cu 93%.

Medlife SA, companie listată la bursa din Bucureşti, are o capitalizare de 2,5 miliarde lei, principalii acţionari fiind Mihai Marcu, cu 15,4%, Mihaela Cristescu, cu 14%, Nicolae Marcu, 10,5%, şi Fondul de Pensii NN, 12,8%.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes