Connect with us
Publicitate

Economic

MedLife a cumpărat 60% din acțiunile clinicii oftalmologice Opticristal din Brașov

Publicat

pe

MedLife anunță achiziționarea a 60% din acţiunile clinicii de diagnostic și chirurgie oftalmologică Opticristal din Brașov, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori București. Tranzacția, derulată prin Policlinica de Diagnostic Rapid (PDR), vine în completarea serviciilor medicale de care pacienții din centrul țării pot beneficia în hub-ul regional dezvoltat de MedLife în județul Brașov, care ajunge, astfel, să numere 16 unități medicale.

Publicitate

Cu o experiență de peste 20 ani pe piață din Brașov, Clinica Opticristal înglobează atât un centru de diagnosticare a pacienților, dotat cu cea mai performanta aparatura de examinare, cât și un centru de chirurgie oftalmologică, în cadrul căruia se realizează anual peste 2000 de intervenții. Echipele de medici sunt specializate în chirurgia polului posterior, oftalmopediatrie, chirurgie a pleoapei și în tratamentul glaucomului și al diabetului. Blocul operator este dotat la standarde europene și dispune de tehnologii de ultima generație, printre care un microscop operator și un aparat de facoemulsificare ultrasonică pentru chirurgia cataractei. Totodată, Opticristal este singul centru specializat din Brașov care realizează intervenții chirurgicale pentru corectarea viciilor de refracție cu ajutorul laserului EXIMER.

Opticristal Brașov a înregistrat la nivelul anului trecut o cifra de afaceri de peste 1 milion de euro, anunţă financialintelligence.ro.

“Suntem atenți la starea de sănătate a pacienților și, din grija și empatie față de nevoile lor continuăm eforturile susținute în vederea îmbunătățirii calității vieții acestora, iar dezvoltarea pe segmentele de nișa ne aduce mai aproape de acest obiectiv. Am început cu oncologia, devenind, odată cu preluarea OncoCard și Neolife, cel mai mare operator de servicii medicale din România în diagnosticul și tratarea cancerului în România. Am intrat de curând și pe segmentul wellness, prin achiziția Sweat, și continuăm să ne concentrăm și pe alte nișe medicale pentru a acoperi cererea din piață prin expertiza dovedită și excelență medicală. Astfel, prin integrarea în grup a unei clinici medicale monodisciplinare de profil, întregim gama de servicii oftalmologice pe care pacienții le pot accesa în unitățile MedLife.”, a declarat Dorin Preda, Director Executiv, MedLife Group.

Publicitate

“Brasovul este o piață aglomerată, iar acest lucru ne determina să ne reinventam constant. Dincolo de dezvoltarea organică, suntem foarte conectați la ce înseamnă dezvoltare prin achiziții și ne dorim să integram sub umbrela noastră companii care să aducă plus valoare pentru pacienți, așa cum este și Opticristal, și care să ne ajute să avem o acoperire teritorială cât mai bună”, a declarat George Mușcoiu, manager regional MedLife PDR Brașov.

Policlinica de Diagnostic Rapid (PDR) este prima companie achiziționată de MedLife, acum mai bine de un deceniu. La momentul respectiv, PDR avea 2 unități și o cifra de afaceri de cca 3 milioane de euro, în timp ce, astăzi, MedLife Brașov este un adevărat hub regional, cu 16 unități medicale și o cifra de afaceri de aproape 30 milioane de euro.

În prezent, MedLife are cel mai mare portofoliu de companii medicale romanești integrate în grup, peste 45 la număr, și anunță că are și alte tranzacții în derulare în perioada următoare. Ultima tranzacție anunțată a fost cea pentru Muntenia Hospital, cel mai mare spital privat din județul Argeș, tranzacția fiind în curs de avizare de către Consiliul Concurentei.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes