Connect with us
Publicitate

Social

Medicii vor fi detaşaţi la ordin în spitalele COVID care au nevoie de personal medical

Publicat

pe

Primul ministru Ludovic Orban a anunțat astăzi, după o întâlnire cu reprezentanţii Federaţiei Sanitas şi Federaţiei Solidaritatea Sanitară, că medicii vor fi detașați la ordin, după ce nu s-au înscris suficienți voluntari pentru a acoperi nevoia de personal în spitalele COVID, după cum anunţă digi24.ro.

Totodată, premierul a precizat că nu sunt suficiente cadre medicale nici în DSP-uri.

„În spitalele COVID secțiile exteriore avem nevoie de cadre medicale. Noi am apelat la voluntariat, dar răspunsul nu este la nivelul așteptărilor și vom utiliza instrumentul detașărilor”, a declarat Orban.

Primul ministru a precizat, de asemenea, că a convenit cu federațiile sindicale o clarificare legislativă astfel încât sporul de 50% pentru medicii anesteziști detașați în ATI să fie suplimentar sporului acordat pentru Terapie Intensivă. „Am discutat pentru medicii anesteziștii din ATI acel spor de 50% pe care îl primesc pentru detașare să fie suplimentar decât cel pe care îl primesc cei din secțiile de Terapie Intensivă”, a spus Ludovic Orban.

Publicitate

Șeful guvernului a promis și creșterea salariilor celor din DSP-uri, dar și personalului medical care nu a beneficiat de majorări salariale, precum infirmierii, brancardierii sau personalul TESA, mai arată sursa citată.

„Am convenit să creștem salariile pentru cei din DSP pentru cei care au salarii mult mai mici decât cei din alte structuri ale sistemului de sănătate. Am avut probleme din partea Curții de Conturi care nu a acceptat plata pentru orele suplimentare și aici vom avea o reglementare care să mărească plafonul pentru acordarea orelor suplimentare. Există mai multe categorii de personal care nu au beneficiat de creșterea în avans, în baza legii salarizării sunt infirmieri, brancardieri, personal tesa și în măsura în care vom avea resurse suntem deschiși pentru a asigura creșterea anticipată la nivelul anului 2022”, a mai declarat premierul.

Foto: digi24.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes