Connect with us
Publicitate

Social

Medicii Spitalului Județean din Brașov au făcut prima prelevare de organe și țesuturi din acest an. Trei români au primit o nouă șansă la viață de la un pacient decedat, în vârstă de 44 de ani

Publicat

pe

Publicitate

Drama unei familii a devenit șansa la viață pentru alți români cu probleme de sănătate grave. Un bărbat de 44 de ani care a murit în urma unui accident vascular cerebral a devenit donator de organe și țesuturi, după ce apropiații acestuia și-au dat acordul pentru această intervenție.

Prima prelevare din acest an a avut loc la Spitalul Județean din Brașov. O echipă întreagă de medici a luat parte la aceste intervenții, iar ficatul și rinichii au ajuns la trei pacienți care aveau mare nevoie de ele.

„Efortul colectiv al echipei ATI şi de coordonare a spitalului din Braşov, formată din Dr. Simona Gălbineanu – kdp şi Dr. Dragoş Grusea – coordonator transplant, a făcut posibilă transformarea suferinţei în speranţă pentru alţi oameni. Pentru intervenţia de prelevare ficat, la Braşov, a fost prezentă echipa Institutul Clinic Fundeni, condusă de Dr. Guenadiy Vatachki, care a adus speranţă unui pacient de 51 de ani, aflat pe lista de aşteptare pentru un transplant de ficat. Intervenţia salvatoare de transplant hepatic a fost realizată cu succes de echipa de profesionişti a Institutului Clinic Fundeni, condusă de Prof.Dr. Vladislav Braşoveanu, având alături sprijinul indispensabil al echipei ATI, coordonată de Dr. Daniela Ungureanu. Rinichii au fost prelevaţi de echipa chirurgicală a Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, condusă de Dr. Dan Pop, şi au fost transplantaţi la ICUTR Cluj Napoca. Aici, echipele conduse de Dr. Florin Elec și Dr. Dan Enache, alături de echipa ATI, Dr. Raluca Burileanu și Dr. Oana Antal, au încheiat încă o verigă din acest lung lanţ: doi pacienţi, unul de 36 de ani, aflat de 4 ani în dializă şi altul de 52 de ani, aflat de 2 ani în dializă, au primit şansa la o nouă viaţă. Echipa de transplant a centrului din Cluj Napoca a realizat și un transplant renal cu donator în viață, pentru un tânar de 22 de ani care a primit organul salvator de la fratele său. # Sustineti Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj-Napoca. Echipa Spitalul Clinic Colentina (Dr. Andrei Nica, Dr. Ionuţ Teodoriu, Dr.Luiza Linte, Dr. Marius Stan) a prelevat ţesuturile osteotendinoase, care vor ajuta foarte mulţi pacienţi să aibă o viaţă mult mai bună. Corneea a fost prelevată de echipa Spitalul Clinic de Urgente Oftalmologice Bucuresti (Dr. Ioana Damashin, Dr. Jihane Ellorhaoui) şi va reda vederea pentru alţi doi pacienţi aflaţi pe lista de aşteptare pentru un transplant de cornee”, au comunicat reprezentanții Asociației Naționale de Transplant.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes