Connect with us
Publicitate

Social

Medic brașovean: „La ce și cui ar folosi imunizarea artificială, voluntară sau forțată?”. Cadrele medicale contestă decizia vaccinării obligatorii

Publicat

pe

Vestea că ar putea avea contractele de muncă suspendate pentru 30 de zile îi îngrijorează pe românii care lucrează în domeniul sanitar. Ministerul Sănătății a publicat un proiect de lege prin care obligă cadrele medicale să prezinte certificatul verde covid pentru a dovedi că s-au vaccinat. Dacă în acest timp angajații din sănătate refuză vaccinarea, atunci contractul lor de muncă va înceta definitiv. În plus, proiectul de lege mai prevede ca personalul medical să suporte din buzunarul propriu costurile testării periodice, în cazul în care nu se imunizează împotriva sars-cov-2. În actul normativ sunt prevăzute și sancțiuni pentru unitățile sanitare care nu respectă aceste reglementări. Amenzile sunt cuprinse între 50.000 de lei și 100.000 de lei.

Medicul Dan Grigorescu, șeful secției de chirurgie plastică și reconstructivă de la Spitalul Județean Brașov spune într-o postare făcută pe pagina sa de facebook că niciuna dintre variantele propuse de autoritități nu oferă o siguranță atât a personalului medical, cât și pacienților. Vaccinarea nu ar asigura imunziarea împotriva noilor tulpini descoperite, iar testele PCR sau antigen ar demonstra că persoana nu era infectată la momentul prelevării probei.

„Se adresează unor cetățeni pe care, aceiași guvernanți, i-au declarat începând cu primele luni din 2020, eroi în lupta cu pandemia. Dar se vede că nu din respect, ci doar din nevoia de a-i ține pe baricade pe unii cărora, mult timp, nu le-a asigurat nici pe departe condiții de muncă protejată. Și acum, sprijinindu-se în coate pe permanent dezinfectatele birouri guvernamentale, îi dai afară pe unii pe umerii cărora ai încărcat toată povara pandemiei doar pentru că, de fapt, acești câțiva nu vor să se vaccineze … Dar dacă pe cei care nu se supun îi suspendăm pentru 30 de zile, sau pentru 2 x 30 de zile, sau îi dăm afară de tot, ce ne facem cu lipsa de personal medical din prezent? O adâncim voluntar? Nu ar trebui oare să se prezinte public argumentele sistemice care indică vaccinarea ca unică soluție viabilă și eficace în actuala perioadă și în actualul context al slăbiciunilor sistemului sanitar național? Eu fac parte dintre cei care au făcut și boala, și s-au și vaccinat complet. În cazul celor ca mine, mă întreb câte rapeluri să mai așteptăm să ni se mai impună în viitor? Chiar și gratis fiind”, a scris medicul Dan Grigorescu pe pagina sa de socializare.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes