Connect with us

Social

Maxim 21,26 lei pe zi e masa unui pacient de la Spitalul Judeţean Braşov. Unitatea medicală a lansat licitaţia pentru hrana pacienţilor pe următorii 2 ani

Redactia Brasov

Publicat

pe

S-a aflat prețul pentru porția de hrană a unui pacient. În ultimele zile, Spitalul Clinic Județean de Urgență s-a hotărât să facă o licitație publică cu scopul de a încheia un nou acord-cadru pentru serviciile de catering necesare asigurării meselor pacienților pentru următorii 2 ani.

Publicitate

Astfel, valoarea maximă estimată a serviciilor de catering este de 13.737.366,72 lei fără TVA, adică 16,34 milioane de lei cu TVA. Conform anunțului de licitație,în următorii 2 ani urmează să fie achiziționate maximum 646.056 de porții. Asta înseamnă că că o porție include cele trei mese zilnice, precum și suplimentele de la orele 10.00, 16.00, 22.00/persoană pentru regimurile care implică supliment. În total, valoarea maximă a unei porții nu o să depășească suma de 21,26 lei.

Data finală când sunt așteptate ofertele de la firmele de catering este de 11 martie și potrivit estimărilor administrației unității sanitare, valoarea minimă a acordului-cadru va fi de 18.698 de porții. În acest sens, cantitatea celui mai mare contract subsecvent va fi de 112.188 porții, adică de 2.346.503,46 lei, fără TVA.

Publicitate

Se pare că valoarea noii licitaţii a rămas neschimbată în comparație cu prima, cea din urmă fiind lansată la finalul anului trecut. În plus, a rămas neschimbat şi cuantumul alocaţiei de hrană pentru pacienţi şi pentru medicii de gardă. Așadar, pentru pacienţii adulţi cu hepatită, cu diabet, precum și pentru cei neoplazici şi pentru arşi arsuri, valoarea alocaţiei de hrană este de 13,76 lei, fără TVA.

Spitalul de Urgență Brașov vrea să aloce bani și pentru noi paznici, astfel că, pentru doi ani, unitatea sanitară este dispusă să plătească nu mai puțin de 4 milioane de lei pentru cele 4 pavilioane din municipiu, însă  îşi rezervă dreptul de a rezilia unilateral contractul, dacă firma de pază nu îşi face treaba așa cum trebuie.

Publicitate

În acest sens, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov a lansat o licitaţie cu valoarea estimată de 4.338.835 lei, TVA inclus, având ca obiect încheierea unor acorduri cadru pentru paza celor patru pavilioane ale unităţii sanitare pentru o perioadă de 24 de luni. Potrivit anunţului din licitaţie, cea mai mare sumă, respectiv 2.364.768 lei, TVA inclus, este costul estimat pentru asigurarea serviciilor de pază la Staţionarul Central, de pe Calea Bucureşti, relatează impact.ro.

Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Social

Incidența scade la 4,92 în Brașov – Situația pe localități

Avatar

Publicat

pe

Incidența la nivel județean a ajuns la 3,90 cazuri la mia de locuitori. În municipiul Brașov rata de infectare a scăzut din nou. Vineri, 16 aprilie, incidența la nivelul municipiului este de 4,92, conform datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică Brașov.

Publicitate

În prezent, cea mai mare rată de incidență este în comuna Comana, și anume 13,33 la mie.

Totodată în județul Brașov au fost descoperite 127 cazuri de SARS – CoV-2 în ultimele 24 ore.

Publicitate

În ceea ce privește rata de incidență cumulată în localitățile din județul Brașov este următoarea:

Publicitate
Citește mai mult

Social

Primarul Clujului, Emil Boc, laudă atitudinea Andreei Moldovan după remaniere: „a ieşit cu demnitate în faţa uraganului şi a spus că decizia trebuie respectată”

Avatar

Publicat

pe

Primarul oraşului Cluj-Napoca, Emil Boc, îi recomandă lui Vlad Voiculescu să ia exemplul Andreei Moldovan, care a ieşit „în faţa uraganului” cu demnitate şi a spus că viaţa merge mai departe după remaniere.

Publicitate

Emil Boc (PNL) spune, joi, la Digi 24, că i-a plăcut foarte mult atitudinea Andreei Moldovan, după remaniere: a ieşit cu demnitate în faţa uraganului şi a spus că decizia trebuie respectată.

„Uitaţi-vă la reacţia de excepţie a doamnei Andreea Moldovan. Putem să fim de acord cu unele sau cu altele din lucrurile pe care le-a făcut. Cu siguranţă a făcut foarte multe lucruri bune. E un om cu expertiză, dar uitaţi ce reacţie a avut. A ieşit în faţa presei, în faţa uraganului, cu demnitate şi a spus că această decizie trebuie respectată, . A înţeles locul pe care îl are un tehnocrat, pentru că şi ministrul, şi secretarul de stat sunt oameni politici în esenţă. Acolo sunt produsul politicii. Au înţeles acest lucru, viaţa trebuie să meargă mai departe cu altcineva. Nu este o tragedie”, a spus Emil Boc.

Publicitate

Liberalul le transmite membrilor USR PLUS că nu poate fi transformată o problemă personală în problema unei ţări.

Boc este de părere că dacă ministrul Voiculescu ar spune că trebuie să meargă mai departe coaliţia ar fi o soluţie pentru aplanarea scandalului.

Publicitate

„Dacă ar veni şi ar spune: . (…) Poate fi o idee pentru domnul Voiculescu”, a mai spus Boc.

Boc mai spune că solicitarea de a schimba premierul când face o remaniere guvernamentală nu are acoperire constituţională. În plus, nu se poate ca de fiecare dată când premierul remaniază un ministru să fie schimbat întregul Guvern.

„Vă daţi seama ce înseamnă schimbarea premierului? Înseamnă căderea întregului Guvern, 10- 15 zile de harababură (…). Sunt de acord că cei din USR PLUS pot să nu fie de acord cu decizia premierului, dar când au intrat la guvernare au acceptat Constituţia României care dă dreptul primului ministru să conducă un guvern. Nu sunt trei guverne. Într-un guvern nu sunt 20 de prim-miniştri, este unul singur şi atunci trebuie să îi dau posibilitatea primului ministru să îşi ajusteze din mers echipa guvernamentală”, a mai spus Boc.

Publicitate
Publicitate
Citește mai mult

Social

Pe Aeroportul din Braşov se vor efectua curând primele zboruri interne

Avatar

Publicat

pe

Terminalul aeroportului din Braşov este aproape gata şi din toamnă se vor efectua zboruri interne cu aeronave de mici dimensiuni spune Alexandru Anghel, reprezentantul direcţiei de implementare a aeroportului. Clădirea terminalului care permite un trafic de 1,2 milioane de pasageri anual este finalizată în proporţie de 93% şi acum se lucrează la finisaje.

Publicitate

„Interesul companiilor de zbor este foarte ridicat şi real pentru că zona Braşovului este cu potenţial şi nu depinde de sezon. Practic am avut discuţii cu toate companiile mari din România”, a spus Alexandru Anghel, reprezentantul direcţiei de implementare a aeroportului pentru Mediafax.

Urmează să instaleze echipamentele de sortare bagaje de la subsol şi să pună în funcţiune scările rulante şi lifturile. Lucrările terminalului de pasageri au început anul trecut în martie, iar valoarea depăşeşte 30 de milioane de euro.

Publicitate

„Avem un proiect de a aduce calea ferată din Ghimbav până la aeroport. Cred că vom fi primul aeroport din România care avem prevăzută cale ferată”, adaugă Alexandru Anghel, directorul Direcţiei de Implementare a aeroportului.

CJ: Anul viitor, de la 1 aprilie, vom avea curse aeriene internaţionale de pe Aeroportul Braşov. Primele zboruri vor fi pe rute interne

Publicitate
Citește mai mult
Publicitate
Publicitate

De Interes

>