Connect with us
Publicitate

Social

Maxim 21,26 lei pe zi e masa unui pacient de la Spitalul Judeţean Braşov. Unitatea medicală a lansat licitaţia pentru hrana pacienţilor pe următorii 2 ani

Publicat

pe

Publicitate

S-a aflat prețul pentru porția de hrană a unui pacient. În ultimele zile, Spitalul Clinic Județean de Urgență s-a hotărât să facă o licitație publică cu scopul de a încheia un nou acord-cadru pentru serviciile de catering necesare asigurării meselor pacienților pentru următorii 2 ani.

Astfel, valoarea maximă estimată a serviciilor de catering este de 13.737.366,72 lei fără TVA, adică 16,34 milioane de lei cu TVA. Conform anunțului de licitație,în următorii 2 ani urmează să fie achiziționate maximum 646.056 de porții. Asta înseamnă că că o porție include cele trei mese zilnice, precum și suplimentele de la orele 10.00, 16.00, 22.00/persoană pentru regimurile care implică supliment. În total, valoarea maximă a unei porții nu o să depășească suma de 21,26 lei.

Data finală când sunt așteptate ofertele de la firmele de catering este de 11 martie și potrivit estimărilor administrației unității sanitare, valoarea minimă a acordului-cadru va fi de 18.698 de porții. În acest sens, cantitatea celui mai mare contract subsecvent va fi de 112.188 porții, adică de 2.346.503,46 lei, fără TVA.

Se pare că valoarea noii licitaţii a rămas neschimbată în comparație cu prima, cea din urmă fiind lansată la finalul anului trecut. În plus, a rămas neschimbat şi cuantumul alocaţiei de hrană pentru pacienţi şi pentru medicii de gardă. Așadar, pentru pacienţii adulţi cu hepatită, cu diabet, precum și pentru cei neoplazici şi pentru arşi arsuri, valoarea alocaţiei de hrană este de 13,76 lei, fără TVA.

Publicitate

Spitalul de Urgență Brașov vrea să aloce bani și pentru noi paznici, astfel că, pentru doi ani, unitatea sanitară este dispusă să plătească nu mai puțin de 4 milioane de lei pentru cele 4 pavilioane din municipiu, însă  îşi rezervă dreptul de a rezilia unilateral contractul, dacă firma de pază nu îşi face treaba așa cum trebuie.

În acest sens, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov a lansat o licitaţie cu valoarea estimată de 4.338.835 lei, TVA inclus, având ca obiect încheierea unor acorduri cadru pentru paza celor patru pavilioane ale unităţii sanitare pentru o perioadă de 24 de luni. Potrivit anunţului din licitaţie, cea mai mare sumă, respectiv 2.364.768 lei, TVA inclus, este costul estimat pentru asigurarea serviciilor de pază la Staţionarul Central, de pe Calea Bucureşti, relatează impact.ro.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes