Connect with us
Publicitate

Eveniment

Matei Dima, condamnat la amendă penală, după ce a fost prins drogat la Râşnov. Actorul şi-a recunoscut vinovăţia

Publicat

pe

Publicitate

Constănțeanul Matei Dima, un foarte cunoscut actor și vlogger român (BRomânia) și regizor al filmului de mare succes Teambuilding, a fost condamnat de Judecătoria Zărnești la amendă penală după incidentul din martie 2021 când a fost prins conducând sub influența drogurilor.

După ce a fost prins de polițiștii din zonă, actorul Matei Dima a fost dus în fața procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Zărnești unde a recunoscut acuzațiile aduse și a solicitat încheierea unui acord de recunoaștere a vinovăției.

Cererea sa a fost acceptată de procurori.

”În acordul de recunoaştere a vinovăţiei s-a reţinut că inculpatul #### ##### în data de 21.03.2021, în jurul orei 15:25, a condus autoturismul marca ########-Benz tipul S450 4Matic cu numărul de înmatriculare ######### pe DN 1E (str.Valea Cetatii) din Staţiunea Râşnov, #### ######, în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive (…) Fiind ascultat în prezenţa apărătorului ales, avocat ###### ##### ######, inculpatul a declarat expres că recunoaşte comiterea faptei şi acceptă încadrarea pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală (…) Săvârşirea faptei în materialitatea ei rezultă din coroborarea deplină a probelor administrate în cursul urmăririi penale, cu recunoașterea de către inculpat. Astfel, conform Buletinului de analiză toxicologică-toxice persoane nr. 346/2021 din data de 31.01.2022 întocmit de INML ”#### Minovici” Bucureşti, s-a concluzionat că în probele biologice recoltate de la inculpat au fost evidențiate în plasma: benzoilecgonina 0,033 µg/ml si urina: metilecgonina,cocaina. În calitate de inculpat #### ##### a declarat faptul că în seara zilei de 20.03.2021 a inhalat pe nas la domiciliul său o pulbere pentru a atenua starea de oboseală”, se arată în hotărârea Judecătoriei Zărnești din 26 ianuarie a.c prin care a fost validat acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de actorul și regizorul Matei Dima cu procurorii de la Zărnești, transmite newsonline.ro.

Publicitate

În urma acordului, Matei Dima trebuie să plătească 10.000 de lei amendă penală.

”În baza art. 485 alin. (1) lit. a) C. proc. pen., admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat la data de 28.11.2022 de Parchetul de pe lângă Judecătoria Zărneşti cu inculpatul DIMA MATEI, în dosarul de urmărire penală nr. 314/P/2021. În temeiul art. 396 alin. (2) cu aplicarea art. 480 alin. (4) C. proc. pen., condamnă pe inculpatul DIMA MATEI la pedeapsa amenzii penale de 10.000 lei (200 zile-amendă a câte 50 lei pentru fiecare zi-amendă) pentru săvârşirea infracţiunii de „Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe”, prevăzută de art. 336 alin. (2) Cod penal. Pune în vedere inculpatului obligaţia prevăzută de art. 559 alin. (1) C. proc. pen., de a depune recipisa de plată integrală a amenzii la judecătorul delegat cu executarea, în termen de 3 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii şi prevederile art. 63 Cod penal privind înlocuirea pedepsei amenzii cu un număr corespunzător de zile cu închisoare, dacă cu rea-credinţă, nu execută pedeapsa amenzii. Aduce la cunoştinţă inculpatului că, în temeiul prevederilor art. 559 Cod de procedură penală, poate solicita eşalonarea plăţii amenzii, în rate lunare, pe o perioadă de maxim 2 ani. În baza art. 274 alin. (1) C. proc. pen. obligă inculpatul DIMA MATEI la plata sumei de 1000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia inculpatului şi a procurorului prin mijlocirea grefei instanţei, azi 26.01.2023”, se arată în minuta deciziei Judecătoriei Zărnești.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes