Connect with us
Publicitate

Administrație

Măsurile luate de DSV la Păstrăvăria Albota: „Carnea de păstrăv a fost pusă sub sechestru”

Publicat

pe

Publicitate

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Sibiu a luat o serie de măsuri în urma apariției focarului de septicemie hemoragică virală la populațiile de păstrăvi de la Albota. Focarul a fost confirmat în data de 17 martie, însă suspiciunile de natură clinică au apărut încă din data de 11 martie.

Agentul cauzal al acestei boli este un virus al familiei Rhabdoviridae, un microorganism cu o formă tipică de glonț și un înveliș glucoproteic definitoriu. Acest agent afectează peste 50 de specii de apă dulce și marină care trăiesc în mod natural în emisfera nordică a planetei.

Măsurile luate de DSVSA – Carnea de păstrăv, pusă sub sechestru

În cazul focarului de la Albota, încă de la suspiciunea de boală, DSVSA Sibiu, prin personalul cu atribuții în domeniu, a aplicat toate măsurile impuse de legislația sanitară veterinară în vigoare: „restricții privind circulația materialului și inventarului piscicol, punerea sub sechestru oficial a cărnii și produselor din carne de păstrăv aflate în unitate, catagrafierea tuturor unităților cu profil piscicol din zonă, monitorizarea permanentă a stării de sănătate a populațiilor de salmonide, și altele”.

Publicitate

În urma confirmării bolii prin analize de laborator – Real Time PCR și secvențiere virală, au fost aplicate măsurile specifice de combatere a bolii, prevăzute în Planul de măsuri, aprobat de către CLCB SIBIU, în ședința din data de 22.03.2022. Toate aceste demersuri și activități au ca unic scop, prevenirea răspândirii bolii la celelalte populații de salmonide aflate în alte bazine piscicole din zona și nu numai.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes