Connect with us
Publicitate

Administrație

Masterplan pentru transportul cu bicicleta, în Brașov. Autoritățile vor să creeze o rețea de trasee care să lege toate cartierele din oraș, dar și zona metropolitană

Publicat

pe

Pentru ca Brașovul să devină un oraș cu adevărat verde autoritățile caută soluții alternative la transportul cu mașina personală. Edilii vor să pună accent pe mersul cu bicicleta, dar în acest moment nu există o infrastructură de piste care să permită cicliștilor să traverseze orașul dintr-un capăt în altul.

Publicitate

Primăria Brașov, în parteneriat cu Asociația Metropolitană pentru Dezvoltarea Durabilă a Transportului Public și o companie privată lucrează la elaborarea unui masterplan velo care va fi prezentat public pe 16 noiembrie, în cadrul unei dezbateri publice.

Experții vor analiza traficul din oraș și vor trebui să identifice trasee optime pe care le vor include într-o rețea de piste pentru biciclete care să conecteze Brașovul dar și comunitățile limitrofe municipiului. Specialiștii vor realiza și o hartă a rețelei care va cuprinde și dotări complementare cum ar fi rastele, stații de tip selfcare sau garaje. Scopul proiectului este de a asigura tranziția către un sistem de transport bazat pe mobilitate activă, dar și pe transportul public cu autobuzele și troleibuzele RATBV.

„Orașul nostru nu are o infrastructură coerentă de piste pentru biciclete. Avem doar benzi, care nu sunt conforme cu standardele, și câteva trasee care nu au legătură unele cu altele și care nu permit circulația în Brașov dintr-un cartier în altul. Am ajuns aici pentru că ne lipsește o strategie, ne lipsește un masterplan pe care să-l aplicăm și pe care să îl transpunem în proiecte pentru anii următori. Vă invităm să fiți parte din grupurile de lucru, vă invităm să fiți parte activă în toate discuțiile care vor urma, pentru că lunile următoare vom discuta despre cum putem face orașul mai prietenos cu bicicliștii, cum putem să circulăm pe bicicletă, în siguranță, dintr-un cartier al Brașovului în altul. Fiți parte din acest proiect pentru că este un proiect de care Brașovul Verde are nevoie”, a declarat primarul Brașovului, Allen Coliban.

Publicitate

Dezbaterea publică a masterplanului velo va avea loc marți, 16 octombrie, de la ora 17.00 și se va desfășura online. Brașovenii interesați de proiect se pot înscrie AICI

Valoarea contractului pentru realizarea masterplanului velo este de 95.000 de lei, fără TVA, iar termenul de livrare este luna februarie a anului viitor.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes