Connect with us
Publicitate

Administrație

Mașinile parcate neregulamentar, în Brașov, vor fi ridicate, iar clădirile construite ilegal vor fi demolate. Două companii din subordinea Consiliului Local vor presta aceste servicii

Publicat

pe

Autoritățile din Brașov au decis ca două companii care au activități diferite să se ocupe două dintre problemele presante ale orașului. Astfel societățile Tetkorn și RIAL, care se află în subordinea Consiliului Local, vor presta servicii de ridicare a mașinilor parcate neregulamentear și demolarea construcțiilor neautorizate. Proiectul de hotărâre pentru implementarea acestor servicii a fost inițiat de primarul Brașovului, Allen Coliban, și a trecut de votul consilierilor locali.

Publicitate

În documentația tehnică este specificat faptul că firma Tetkron ar urma să primească 75.803,16 lei lunar pentru a ridica mașinile parcate neregulamentar, până la finalul acestui an. În schimb, societatea RIAL va demola construcțiile și amenajările ridicate ilegal, iar pentru aceste servicii va primi 3.182.522,83 lei cu TVA, pe o perioadă de un an.

Aleșii locali au adoptat și regulamentul pentru ridicările auto. Taxele pe care proprietarii de mașini vor trebui să le plătească dacă parchează neregulamentar sunt următoarele:

  • 226,10 lei – pentru deplasarea utilajului în vederea ridicării unui autovehicul
  • 309,40 lei – pentru ridicarea maşinii
  • 261,80 lei – pentru transportul mașinii
  • 94 lei/24h – pentru depozitarea autoturismului

Asta înseamnă că pentru 24 de ore, un șofer va trebui să plătească în total 891,30 lei dacă își parchează mașina într-un loc nepermis și este ridicată de pe domeniul public. Dacă proprietarul își ridică mașina în mai puțin de 12 ore de la ridicare, taxa de depozitare zilnică se reduce la jumătate. Adică va plăti doar 844,30 lei.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes