Connect with us
Publicitate

Social

Mașină cu însemnele salvamont, folosite ilegal, a fost surprinsă în trafic, în Brașov

Publicat

pe

Salvamontiștii brașoveni avertizează șoferii care își inscripționează mașinile cu numele „Salvamont” că folosirea însemnelor oficiale ale salvamont de către asociații sau persoane neautorizate este o infracțiune. Un astfel de caz a fost surprins recent în traficul din oraș. Reprezentanții Salvamont Brașov au postat pe pagina oficială de Facebook o fotografie în care se observă că pe spatele unui autoturism, sub numărul de înmatriculare, a fost lipită inscripția „Salvamont”.

Publicitate

„Ca urmare a mai multor sesizări primite în ultima perioadă, dorim să atragem atenția asupra faptului că folosirea însemnelor SALVAMONT de către asociații și persoane neautorizate constituite infracțiune şi se pedepseşte conform legislaţiei în vigoare. Poza a fost realizată în luna septembrie într-o spălătorie din județul Brașov. Menționăm că în urma verificărilor, serviciile salvamont din județul Brașov nu dețin acest tip de autovehicul în dotare”, au scris reprezentanții Salvamont Brașov, pe pagina de Facebook.

Aceștia au evidențiat și articolele de lege care stipulează cine și în ce fel poate folosi însemnele salvamont:

HG77/2003
Art.14 “Însemnele, legitimaţiile şi culorile distinctive ale echipamentelor membrilor echipelor SALVAMONT sunt unice pe întregul teritoriu al României şi se stabilesc de către Asociaţia Naţională a Salvatorilor Montani din România. Folosirea acestor însemne de către persoane neautorizate constituie infracţiune şi se pedepseşte conform legislaţiei în vigoare.”

Publicitate

Art. 258 Cod penal

Uzurparea de calităţi oficiale:

(1) Folosirea fără drept a unei calităţi oficiale care implică exerciţiul autorităţii de stat, însoţită sau urmată de îndeplinirea vreunui act legat de acea calitate, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează fapta funcţionarului public care continuă să exercite o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, după ce a pierdut acest drept conform legii.
(3) Dacă faptele prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) au fost săvârşite de o persoană care poartă, fără drept, uniforme sau semne distinctive ale unei autorităţi publice, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes