Connect with us
Publicitate

Social

Masca va fi obligatorie pentru elevi și profesori și în noul an școlar. Anunțul ministrului Sănătății

Publicat

pe

woman in white mask and red sweater sitting by the table

Elevii nu scapă de masca de protecție nici în noul an școlar. Ministrul Sănătății a anunțat că măsurile de protecție vor rămâne în vigoare.

Publicitate

Pandemia de coronavirus este departe de a lua sfârșit, astfel că inclusiv în noul an școlar, ca măsură preventivă, elevii și cadrele didactive vor fi nevoiți să poarte mască de protecție în unitățile de învățământ.

Ministrul Sănătăţii Ioana Mihăilă a declarat pentru Antena 3 că intenţia în momentul de faţă este că elevii să înveţe faţă în faţă, însă măsurile de protecţie vor rămâne în vigoare.

Ioana Mihăilă cere însă cadrelor didactice să se vaccineze cât mai repede.

Publicitate

„E important să continuăm să aplicăm acele măsuri care s-au dovedit eficiente, cum este purtatul măştii în spaţiile închise, cum este ventilaţia permanentă şi igienă mâinilor.

În acest sens, am solicitat Institutului Naţional de Sănătate Publică un punct de vedere care va fi transmis Ministerului Educaţiei, referitor la ce măsuri ar trebui a fi luate din toamnă pentru a diminua cât mai mult riscul acesta de propagare a infecţiei în şcoli”, a declarat Ioana Mihăilă într-un interviu pentru sursă citată.

„Acolo e foarte important de reţinut că aceste cadre didactice nevaccinate sunt la mai mare risc de a contracta ele însele infecţia. Trebuie să conştientizăm însă, că 20-50% din aceste persoane ajung să se infecteze cu tulpină Delta.

Mesajul de transmis în acest moment cadrelor didactice este să vaccineze pentru protecţia în special a lor”, a mai spus ministrul.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes