Connect with us
Publicitate

Social

Masca de protecție nu va mai fi obligatorie în avioane și aeroporturi. Când va intra în vigoare această nouă măsură

Publicitate

Publicat

pe

Vești bune pentru cei care au plănuit o călătorie cu avionul în perioada următoare. Începând de luni, 16 mai, masca de protecție nu va mai fi obligatorie în aeroporturi, dar nici în avioane. Măsura a fost anunțată de Agenția pentru Siguranța Aviației a Uniunii Europene (EASA) și Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC).

Publicitate

Totuși, specialiștii le recomandă în continuare să se protejeze împotriva Covid-19 și să își acopere nasul și gura atunci când sunt în locuri aglomerate.

„Începând de săptămâna viitoare, măștile faciale nu vor mai fi obligatorii în cursele aeriene, în toate cazurile, în aliniere cu cerințele în schimbare ale autorităților naționale din Europa pentru transportul public. Pentru pasageri, dar și pentru membrii echipajului de zbor este un pas înainte spre revenirea la normalitate a transportului aerian. Pasagerii ar trebui să fie responsabili și să respecte alegerilor celor din jur. Și dacă un pasager tușește sau strănută, acesta ar trebui să poarte o mască pentru a-i liniști pe cei care sunt așezați pe scaunele din apropiere”, a spus directorul executiv al EASA, Patrick Ky.

Deși noile recomandări intră în vigoare începând de luni, regula purtării măștilor va varia în funcție de fiecare companie aeriană în parte. De exemplu, la cursele din sau către o destinație unde masca este obligatorie în public, atunci purtarea măștii este încurajată în continuare.

Publicitate

În plus, pasagerii sunt încurajați să păstreze distanța socială în zonele închise pe cât posibil și să continue să păstreze o igienă a mâinilor corespunzătoare. Nici formularele de localizare ale pasagerilor nu mai sunt obligatorii, dar totuși companiile aeriene sunt sfătuite să păstreze o bază de date a pasagerilor în cazul în care autoritățile sanitare vor avea nevoie de astfel de informații.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes