Connect with us
Publicitate

Eveniment

Mărturisirile braşovenilor care „au dat nas în nas” cu ursul: „Teama pe care o provoacă un animal sălbatic nu doresc să o simtă nimeni!”

Publicat

pe

Publicitate

În urmă cu o săptămână a fost lansată platforma www.ursulromanesc.ro, unde oamenii îşi spun unul altuia experienţele trăite atunci când au „dat nas în nas” cu animalele sălbatice. Cei mai mulţi spun că urşii le intră în curți, covăsnenii postează inclusiv poze cu pagubele făcute de urşi.

În judeţul Braşov, din spusele oamenilor, chiar dacă încă nu au făcut pagube mari, urşii apar foarte des în Săcele, în zona Bunloc, în Şchei, dar şi în Crizbav.

Am selectat câteva mărturisiri ale oamenilor care au întâlnit ursul.

„Vrem să faceți ceva cu urși din comuna Crizbav sunt șocată ce se întâmplă la noi în comună, e groază ce face urși, vin în fiecare seara în sat la atac nu mai putem dormi nopțile stam şi ne îngrozim de el nu avem putere să facem ceva, eu l-aş omorî dacă aş putea dar nu am voie. El are voie să ne omoare pe noi și să mănânce animalele, să stăm cu frică seară de seară. Bravo vouă, cei din minister, unde este legea, dacă nu-i puteți omorî, atunci faceți ceva, că soluții există, doar că nu vă pasă de noi populația. Faceți ceva, eu am trăit acum câteva zile spaimă mare, a intrat ursul în grajd, la mine în curte, și mi-a spintecat porcul. Am sunat la 112 și după două ore a venit un echipaj de jandarmi. Frumos din partea voastră, orice ar fi dacă ataca un om și sunam la fel se întâmpla, după 2 ore vin? Da asta este faceți ceva că nu mai putem sta cu stresul asta zi de zi, seară de seară.” este mărturia unei localnice din Crizbav care spune că s-a trezit cu ursul în curte.

Publicitate

„Pe data de 1 iunie a.c, am avut neplăcerea să ne trezim cu ursul în curte, chiar la uşa de la intrare în casa. Nu cred că are rost sa spun ce se putea întâmpla, dar cred că este cazul să se ia măsuri în ceea ce priveşte pericolul numit urs. Nu suntem primul ,nici ultimul caz de acest gen şi sper ca autoritățile competente să ia măsuri urgente, omul trebuie să fie protejat, nu animalul care oricând poate să omoare.”, mărturiseşte Ada din Săcele.

„La Brasov nu mai poţi să mergi într-o drumeţie. Ursul apare peste tot, coboară în oraş. Seara în Prund, mi-e frică să mă plimb singură cu copilul.”, mărturiseşte o femeie din Şchei.

„Ursul atacat în fiecare noapte, ce se asteaptă, să fie atacat un om? Oamenii sunt speriaţi, terorizaţi. Sunt multi oamenii vârstnici care sunt neajutoraţi, nu au pe nimeni. Vor intra peste ei în casă. Şi poate doar atunci se vor lua măsuri, nu-i asa? Vă rugăm să luaţi măsuri în ceea ce priveşte această situatie.”, spune un localnic din Crizbav.

„Începând cu data de 26.06.2021, seară de seară ,ursul brun ne onorează cu vizita. În zona Bunloc (telescaun, vis a vis)”, pune un locuitor din Săcele.

„In zona Bunloc, Săcele au început să vină din pădure câtiva urşi în acest an, unul dintre ei este probabil un pui, coboară din padure şi pe timp de zi, şi seară.

L-am văzut pe stradă, însa nu mă gândeam că va intra în curte. Mai multi vecini au semnalat prezenta lui în curţile lor şi într-o seară, pe la ora 23.15, am observat că nici noi nu am fost scutiţi de vizita lui în curtea casei noastre. Sentimentul de nesiguranţă pe care îl ai în propria curte este de nedescris, teama pe care o provoacă un animal sălbatic nu doresc să o simtă nimeni! Dacă ieşeam în curte în momentul în care era şi el? Puteam sa o fac, puteam să las uşa deschisă şi să intre în casa! Chiar nu avem nici o soluţie pentru asta?!”, spune un locuitor din Bunloc.

 

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes