Connect with us
Publicitate

Eveniment

Mărturia cutremurătoare a fetelor care au fost la un pas de moarte în Braşov, după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon într-un apartament închiriat: „Te duci în vacanță să te distrezi și poți să mori”

Publicat

pe

Ancheta în cazul tinerelor care au fost la un pas de moarte în apartamentul închiriat online bate pasul pe loc. Incidentul a avut loc în februarie, dar până acum polițiștii nu au luat măsuri clare. Cele 4 fete care s-au intoxicat cu monoxid de carbon într-un apartament din Brașov au vorbit astăzi despre drama prin care au trecut.

Publicitate

„Te duci în vacanță să te distrezi și poți să mori.” şi „Începând din prima noapte ne-a fost rău. Simțeam o durere în piept, nu puteam să respir, mă durea foarte tare capul.”, spun la unison două dintre fetele care au fost cazate în apartamentul din Braşov într-un interviu pentru stirilekanald.ro.

Totul s-a întâmplat într-un apartament din centrul Brașovului închiriat de trei studente din Craiova și de prietena lor din București.

Tinerele spun că nu au fost avertizate despre riscuri

Publicitate

„Simțeam că n-avem aer, dar nu m-aș fi gândit. Eu mă gândeam, totuși că flacăra aceea mănâncă oarecum oxigenul și elimină dioxid de carbon, dar nu m- am gândit că elimină monoxid de carbon.”, spune Lorena.

„Am dormit toată noaptea cu fereastra deschisă, afară ploua, era frig. Am dormit toate patru într-un pat, că n-am putut să dormim în patul de lângă centrală. Când stăteai în pat, se vedea flacără aia care era imensă.”, spune Mădălina.

Centrala se vede și în imaginile postate online. Fetele spun că nu au fost avertizate despre riscuri. A doua noapte de vacanță a fost critică și se putea transforma într-o tragedie.

„Ne-a durut pe toate capul foarte rău. Am luat paracetamol inițial, am crezut că am răcit, că ne-am dat cu sania toată ziua și că ne trece. Și apoi ne-am culcat. Eu m-am trezit pe la 4 dimineața cu dureri de cap, mă durea pieptul foarte tare. am crezut că sunt plămânii, am crezut că e inima.”, a spus Simona.

Fetele sunt studente la Medicină. Cunoștințele acumulate le-au făcut să realizeze că starea lor este extrem de gravă. Așa au avut puterea să nu adoarmă din nou.

Publicitate

Simona:   „Am trezit-o pe Lorena, s-a speriat foarte tare, a durat ceva până am trezit-o, nu știu, inițial am crezut că nu se mai trezește.”

Fetele s-au trezit, dar foarte puțin, erau și ele foarte bulversate, amețite, și s-au culcat imediat la loc.

„Eu m-am speriat, nu înțelegeam. Spunea că o doare inima, spunea: cred că-mi explodează paul, nu știu ce am. Mi-era și mie foarte rău, dar m-a speriat situația ei.”, mai spune Lorena.

Două dintre fete au plecat către o farmacie, apoi le-au avertizat și pe colegele rămase în apartament. Au ajuns la spital unde au primit oxigen.

„După mai bine de o jumătate de oră pe oxigen, fetele au avut 10. Deci fetele au avut 10 monoxidul de carbon. Ceea ce înseamnă că a fost mult mai mare.”, spune Mihaela Enache, mama Lorenei.

„Eu și prietenele mele puteam să murim fără să ne dăm seama. Atât proprietarul care deținea apartamentul, cât și coproprietara care închiria în regim hotelier știau de aceste probleme ale centralei și, cu toate acestea, ne-au băgat acolo cu bună știință.”, mai săune Mădălina.

Publicitate

Locuința aparține unui brașovean care a dat-o în chirie către soția unui politician din Brașov. Deși problema ar fi fost sesizată și de alți turiști, nimeni nu a luat măsuri.

„Bănuiala mea e doar că a fost folosit intens iuncărsul ăsta, care e un aparat vechi, e adevărat. Era ideea să schimbăm complet și au fost crizele astea, n-am avut posibilități financiare și au rămas așa. A cui este vina în situația aceasta? Eu știu, e și a mea că nu am reușit să schimb la timp, să înnoiesc sistemul.”, a spus Proprietarul apartamentului.

Tinerele spun că un angajat al companiei de gaze a făcut o constatare după incidentul grav.

„Mi-a spus mie și celeilalte prietene, fetelor, dacă mai stăteați 2 ore aici, vă scoteau moarte. Mai ales și polițiștii ne-au spus că nu putem să mai intrăm acolo, să stăm.”, a mai spus Mădălina.

Jurnaliştii Kanal D au încercat să ia şi un punct de vedere de la persoana care administrează apartamentul: deși au contactat-o în două zile diferite, au fost refuzați. Iar polițiștii au transmis că ancheta penală încă nu a ajuns la final.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes