Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Marilena-Ioana Zuzeac, şefă de promoţie la Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” din Brașov: „Mă uit în urmă și văd doar munca din spatele acestor reușite”

Publicat

pe

Publicitate

9,92 – ar putea părea un simplu număr, dar ascunde multă muncă: este media cu care sublocotenentul Marilena-Ioana Zuzeac a reușit să-și finalizeze studiile, ca șefă de promoție, în cadrul Academiei Forțelor Aeriene “Henri Coandă” din Brașov.

Și-a început cariera militară în Câmpulung Moldovenesc, la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” și, odată ajunsă la finalul liceului, proaspăta absolventă a trecut prin impasul alegerii următorului drum. Chiar dacă era hotărâtă să opteze pentru altă instituție militară de învățământ superior, o decizie de ultim moment a făcut-o să aleagă calea navigației aeriene.

Tânăra Marilena-Ioana Zuzeac a acordat un interviu pentru armataromaniei.ro

Cum au fost acești trei ani pentru tine?

Publicitate

„Pentru mine, acești trei ani au reprezentat o perioadă foarte încărcată. Au avut loc o multitudine de evenimente, atât plăcute, cât și neplăcute. Am reușit, însă, alături de colegii mei, să trecem cu bine peste toate. Am reușit să ating performanța de a ajunge șefă de promoție datorită ambiției și muncii mele.

Pe lângă activitatea didactică, am fost implicată și în activități sportive, atât atletism, cât și orientare sportivă, la cea din urmă clasându-mă pe locul I în anul 2021. De asemenea, am fost implicată și în activitatea de promovare a academiei. Consider că prin toate aceste activități am reușit să aduc o contribuție în promovarea instituției și a facilităților pe care aceasta le oferă”.

Care a fost cel mai dificil moment din timpul academiei?

„Pe măsură ce am început să urmăm cursuri de specialitate pentru cariera de meteorolog al Forțelor Aeriene Române, am început să fiu din ce în ce mai atrasă de acest domeniu.

Cel mai dificil moment, din punctul meu de vedere, a fost reprezentat de trecerea în regim online, odată cu începerea pandemiei de COVID-19. A fost o perioadă incertă pentru noi, studenții. Ne așteptam în orice moment să ne întoarcem în academie, sau să fim solicitați ca voluntari în contextul pandemic. A fost un șoc să nu îi mai am aproape pe colegii mei și să nu ne bucurăm de farmecul studenției în acea perioadă… Dar am recuperat ulterior.”

Dar cel mai frumos moment?

„Cel mai frumos moment din perioada academiei a fost reprezentat de acest cumul de sentimente din ultima săptămână, cea dinainte de festivitatea de avansare. A fost o perioadă încărcată pentru mine… licență, admitere la master, multe griji. Dar toate s-au aranjat, într-un final. Marea bucurie a fost să le știu pe toate rezolvate. Mă uit în urmă și văd doar munca din spatele acestor reușite. Atât munca mea, cât și a celor care și-au adus un aport în educația și evoluția mea.”

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes