Connect with us
Publicitate

Administrație

Marele exod: Whatsapp a pierdut 25 milioane de utilizatori în ultimele 72 ore în favoarea Telegram. Utilizatorii renunță la serviciile Whatsapp după ce compania a anunțat schimbarea politicii de confidențialitate

Publicat

pe

Aplicaţiile de mesagerie care pun accent pe intimitatea utilizatorilor, precum Signal şi Telegram, au înregistrat un val de descărcări în utlimele zile, în contextul în care utilizatorii vor să se îndepărteze de WhatsApp, pe fondul temerilor legate de multitudinea de date pe care serviciul de mesagerie le colectează pentru a le trimite către gigantul Facebook.

Publicitate

Astfel, aplicaţia Signal – recomandată şi de Elon Musk – a fost descărcată de circa 7,5 milioane de ori la nivel global din Google Play şi App Store, în perioada 6-10 ianuarie, potrivit datelor Sensor Tower, citate de CNBC. Prin urmare, Signal a înregistrat de 43 de ori mai multe descărcări faţă de săptămâna anterioară, aceasta fiind cea mai accelerată săptămână din istoria aplicaţiei.

În acelaşi timp, aplicaţia Telegram a fost descărcată de mai bine de 25 milioane de ori la nivel global, în utlimele 72 ore, conform unui comunicat Telegram, astfel Telegram ajunge la 500 milioane de utliziatori activi.

Aplicaţia Signal susţine că vine cu „criptare end-to-end”, ceea ce nu permite ca mesajele să fie citite de altcineva în locul destinatarului.

Publicitate

Cele două aplicaţii au prins avânt după ce WhatsApp a lansat o actualizare a politicii de utilizare în data de 4 ianuarie.

WhatsApp a declarat că ultimele condiţii de utilizare implică faptul că platforma va împărţi unele date cu Facebook pentru a îmbunătăţi infrastructura aplicaţiei şi pentru a promova siguranţa şi securitatea. 

Astfel, Facebook va avea acces la datele tranzacţiilor din interiorul aplicaţiei, IP-urile şi datele de identificare ale device-urilor, mişcări ce fac parte din noua strategie de monetizare a WhatsApp. Noii termeni vor intra în vigoare pe 8 februarie 2021. 

Aplicaţia împarte anumite date cu Facebook încă din 2014, însă utilizatorii aveau până acum opţiunea de a refuza acest lucru. 

Pavel Durov, CEO-ul Telegram – care are până acum circa 500 de milioane de utilizatori – a declarat recent că se pregăteşte să monetizeze aplicaţia, urmând să lanseze o platformă de publicitate pentru canalele de tip „one-to-many” care ar acoperi costurile generate de servere şi trafic. 

Publicitate

WhatsApp, cumpărată de Facebook în 2014 pentru 19 miliarde de dolari, înregistrează în prezent peste două miliarde de useri la nivel mondial. Totuşi, instalările înregistrate zilnic au scăzut cu 7% în intervalul 6-9 ianuarie, potrivit companiei de cercetare a pieţei Apptopia. 

„Este prea integrată. Bănuiesc că numărul oamenilor care folosesc în fiecare zi WhatsApp şi intenţionează să şteargă definitiv aplicaţia va fi foarte mic (…) Ar putea să vorbească cu alţi oameni pe Signal, însă vor continua să le scrie mamelor pe WhatsApp”, spune Adam Blacker, vicepreşedinte al diviziei de informaţii din cadrul Apptopia.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes