Connect with us
Publicitate

Social

Marele actor brașovean Marian Râlea a fost zugrav în liceu ”Mi-am ţinut și facultatea cu zugrăveli”

Publicitate

Publicat

pe

Maria Râlea, actorul care, după zeci de roluri memorabile s-a consacrat ca ”Magicianul”, a lucrat în construcții. Întâi în liceu, apoi şi în facultate. Micile șantiere l-au ajutat să se întreţină în perioada studenţiei, scrie Money.ro.

Publicitate

”Se inagurase la la Braşov, orașul unde am copilărit, acest liceu de construcţii şi mama a spus “Mă băiatule, fratele tău vrea să se facă actor, măcar du-te tu si fă o meserie. Fă-te constructor, că vezi acolo, mai iese dintr-o zugrăveală. Mama a avut dreptate, pentru că pe urmă, în Academia de Teatru și Film, București, mi-am ţinut facultatea, pentru că nu prea erau bani mulţi acolo, cu zugrăveli, şi mi-a prins bine acest liceu de construcţii”, își aduce aminte marele actor (64 ani) ce a interpretat zeci de roluri de teatru și film, de la absolvirea facutății de teatru, în 1982.

”Pe întreaga perioadă a studenţiei şi chiar şi după absolvire, mai făceam câte un ban zugrăvind case. Mergeam, făceam grupe, mergeam pe la oameni prin casă, unii ne dădeau afară, alţii, dacă erau mulţumiţi, ne mai dădeau şi un bănuţ. Apoi am făcut armata cu studenţii de la Arte Plastice, care m-au învăţat să fac mărţişoare. Vindeam şi felicitări pe Lipscani, dar n-am făcut nicio afacere. Am jucat şi într-un spectacol în care erau nişte serviete, iar eu le-am băgat pe ale mele, cu mărţişoare, pe scenă, ca să afle lumea că făceam şi mărţişoare!”, ne recunoaște actorul pe care îl puteți vedea în ”Adela”, Antena1.

Fiul maestrului George Mihaiţă, de patru ori campion european în arte marțiale
Pasiunea pentru actorie a dobândit-o de la fratele lui mai mare. Şi nu a renunţat până nu a ajuns pe scenă, indiferent de sacrificii. La un an după terminarea studiilor a primit şi primul rol într-un film (”Concurs”, în regia lui Dan Pița). Printre filmele în carea jucat Marian Râlea (ce s-a făcut cunoscut la televiziune prin emisiunea ”Abracadabra” de la începutul anilor ’90) amintim: ”Buletin de București”, ”Noi, cei din linia întâi”( regia Sergiu Nicolaescu), ”Șobolanii roșii”, ”Moromeții 2”, dar și multe populare producții de televiziune.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes