Connect with us
Publicitate

Interviurile Brasov.net

Mare atenție la incendiile de locuințe în această perioadă! Pompierii trag un semnal de alarmă

Publicat

pe

interviurile brasov.net

„Nu ne-am dus sa fim eroi, ne-am dus sa ajutam!” Acesta este gândul cu care cei 108 pompieri români, dintre care 10 brașoveni, au plecat astă-vară în Grecia să participe – alături de colegi din alte țări – la stingerea incendiilor de pădure izbucnite acolo.

23 de autospeciale au luat în august drumul insulei Evia. Cele specializate în stingerea incendiilor de pădure sunt noi nouțe, primite în dotare anul trecut și, din fericire, rămase aproape neatinse la noi în țară. Având la îndemână și o dronă, dar și saci speciali de stingere, ai noștri păreau, pe lângă greci, ca veniți din altă lume.

Fiind singurele patrule terestre (cehii și francezii au intervenit doar din aer, cu avioane și elicoptere), pompierii români au luat la pas pădurile, încercând să stingă cât mai multe dintre focare, pentru a preveni extinderea lor. Și au reușit. De ajutor le-a fost pe final și vântul, care s-a mai domolit, dar pe care l-au și monitorizat în permanență, ce-i drept cu aplicațiile instalate pe telefoanele mobile personale.

Chiar și așa, spun militarii, tehnica din dotare s-a înnoit în ultimii ani, ceea ce face ca timpii de intervenție să fie mult mai reduși. Au însă în continuare bătăi de cap cu infrastructura – străzi înguste, lipsa hidranților din mediul rural și multe altele. Astfel că ne recomandă tuturor să fim cu băgare de seamă astfel încât să evităm incidentele și, implicit, nevoia de intervenție a salvatorilor. Mai ales acum, că vine iarna, iar „vedetele” sezonului sunt incendiile de locuințe. Ele pot fi evitate ușor prin renunțarea la improvizații, la suprasolicitarea prizelor și prin o mai mare atenție acordată coșurilor de fum, care trebuie curățate și izolate de grinzi și căpriori.

Publicitate

Iar pentru cei care vor să afle pe pielea lor cum e viața de pompier, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a scos la concurs mai multe posturi, urmând să angajeze în total peste 8000 de cadre în următorii 4 ani.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes