Connect with us
Publicitate

Politics

Marcel Ciolacu spune că va demisiona din funcția de premier dacă PNL iese de la guvernare. De vină pentru tensiunile din coaliție ar fi liberalul Rareș Bogdan

Publicat

pe

Tensiunile în cadrul coaliției de guvernare cresc de la o zi la alta, iar reprezentanții Partidului Național Liberal și-au anunțat intenția de a ieși din coaliția făcută cu Partidul Social Democrat. Invitat la un post de televiziune, premierul Marcel Ciolacu a declarat că în cazul în care PNL va ieşi din coaliţia de guvernare, va demisiona din funcţia de prim-ministru, scrie agerpres.ro.

Publicitate

„Nu se rupe nicio coaliţie şi nu cade niciun guvern. Dacă se rupe această coaliţie, vă spun foarte clar, înseamnă că acest proiect politic pe care l-am acceptat şi eu, şi l-au acceptat şi colegii mei într-un moment dificil al României – să nu uităm ce era acum doi ani de zile – într-o discuţie bărbătească între mine şi preşedintele Nicolae Ciucă, categoric, dacă cineva va ieşi din această coaliţie, eu îmi voi duce mandatul la Cotroceni, fără nicio reţinere”, a spus Ciolacu la Antena 3.

Întrebat cum comentează declaraţiile prim-vicepreşedintelui PNL Rareş Bogdan, care a criticat recent PSD, Ciolacu i-a reproşat liderului liberal că dinamitează coaliţia cu ştiri false, pentru a acoperi discuţiile despre faptul că s-a dus la piaţă cu un ceas de 30.000 de euro.

„Noi am stat în şedinţa de coaliţie de luni aproape cinci ore şi am luat mai multe probleme guvernamentale în discuţie, deoarece trebuie o decizie a coaliţiei. Şi e şi normal aşa. Eu nu ascund faptul că multe dintre problemele care se ivesc la guvern nu le discut cu preşedintele Nicolae Ciucă. Dar e normal să ne întâlnim. Atâta timp cât cinci ore nu ai comentat nimic, dimpotrivă, ţi-ai luat informaţia, cum e normal, ca om politic, şi după câteva ore tu ieşi în spaţiul public, încercând de fapt şi de drept să acoperi un gest nefericit; să mergi la piaţă cu un ceas de 30.000 de euro la mână, să cumperi pătrunjel – normal că românul se revoltă, e îndreptăţit – în loc să ieşi şi să explici: ‘L-am primit cadou de la soţie, mă întreţine soţia şi mi-a dat cadou ceasul, mi-a dat socrul meu, la nuntă’. Presupun că era mult mai corect”, a comentat Ciolacu.

Publicitate

Premierul a adăugat că Rareş Bogdan nu este un om prost, dar că în cazul în care încearcă să dinamiteze coaliţia cu ştiri false, este iresponsabil.

„Mai mult, din punctul meu de vedere – o spun fără nicio reţinere – înseamnă că eşti un mitocan. Tu stai cu mine la masă cinci ore, discutăm problemele ţării şi pe urmă ieşi la televizor şi umpli televizoarele că tu i-ai atras atenţia lui Iohannis că PSD-ul fură românilor bani. Ce bani a furat PSD? Vrea să amintesc în ce situaţie am găsit România, când am hotărât cu Nicolae Ciucă să facem această coaliţie? În ce dezastru era? În ce criză socială era România? Cu miliarde aruncate pe vaccinuri, cu bani furaţi în pandemie, când noi stăteam în casă? Cu pensionarii care nu aveau acces la sănătate? Eu pot să le reamintesc, că nu am nicio reţinere. Iarăşi învrăjbim pensionarii cu cei care muncesc pentru nişte drepturi legitime”, a susţinut premierul.

Potrivit acestuia, nu este un moment potrivit pentru breaking news-uri cu ştiri false, în contextul războaielor din Orientul Mijlociu şi Ucraina şi al recesiunii din economia europeană. El a menţionat că joi va avea o şedinţă cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, în care vor fi abordate subiecte precum: construcţia bugetului pe anul viitor, situaţia profesorilor, bugetul Ministerului Sănătăţii, reforma în administraţie.

„Vom face aceste şedinţe până ne aliniem cu toţii într-un fair-play, un gentlemen’s agreement. Cu domnul Nicolae Ciucă, cu secretarii generali, cu cei doi vicepremieri, discutăm toate problemele, ne întoarcem fiecare la partidul lui şi luăm hotărâri. Eu nu mai vreau să fac o coaliţie lărgită cu nişte domni sau nişte doamne care, după ce se termină coaliţia, unde ajungem la nişte concluzii, ieşim şi dinamităm din interior o coaliţie”, a spus Ciolacu.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes