Connect with us
Publicitate

Social

Maratonul Vaccinării organizat de MApN la Braşov. Oamenii au mers în toiul nopţii să se vaccineze

Publicitate

Publicat

pe

La maratonul de vaccinare organizat de Spitalul Militar, oamenii au mers chiar şi noaptea, la ora 2 sau la 3. Sute de brașoveni s-au vaccinat la acest maraton încă din prima zi, 4 mai.

Publicitate

Câteva sute de persoane se vaccinează zilnic la maratonul de vaccinare care se derulează la Spitalul Militar „Regina Maria” din Braşov. Cum cei mai mulţi militari s-au şi vaccinat deja, de mai multă vreme, la spital se pot programa şi civili. Mai mult, la maraton pot merge şi cei care nu au programare, astfel că s-a ajuns ca şi noaptea să vină mai multe zeci de persoane, anunță jurnaliștii de la Adevarul.ro. 
 
„Ministerul Apărării Naţionale se alătură efortului naţional de vaccinare a populaţiei generale şi, astfel, a fost decis prin Ordinul Direcţiei Medicale un maraton care a început din 4 mai şi va dura până în 11 mai. Pot să vă spun că în prima zi s-au vaccinat 204 persoane, până la ora 8:00 au fost 167 de persoane, iar de la ora 8:00 seara şi până dimineaţa au mai fost 37 de persoane”, a precizat coordonatorul campaniei de vaccinare de la Spitalul Militar, locotenent-colonel dr. Adrian Gârbea. 
 
Chiar dacă au fost la datorie pe durata întregii nopţi şi erau pregătiţi să primească persoane la vaccinat la orice oră, medicii militari au fost surprinşi să vadă că au venit braşoveni să se vaccineze chiar şi la ora 2 sau 3 din noapte. Miercuri dimineaţa, 5 mai, erau formate trei rânduri: două pentru cei cu programare şi unul pentru cei care au venit fără să anunţe în prealabil. În jurul prânzului, câteva zeci de persoane aşteptau să intre la vaccinare. 
 
Spitalul Militar din Braşov a început campania de vaccinare încă din 31 decembrie 2020, fiind primul spital din Braşov care a trecut la vaccinarea cetăţenilor, după Spitalul de Boli Infecţioase, unde s-au vaccinat la sfârşitul anului trecut cadrele medicale. 

De atunci şi până acum, la Spitalul Militar au fost vaccinate aproape 11.000 de persoane, iar maratonul început în 4 mai va dura până în data de 11 mai, astfel că această cifră ar putea creşte semnificativ. În acest timp, oricine se poate vaccina aici. Cele mai multe doze de care dispune unitatea sunt Pfizer, dar mai există şi posibilitatea vaccinării cu AstraZeneca. 

Sursa: Adevarul
 

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes