Connect with us
Publicitate

Social

Maratonul vaccinării din Brașov organizat pe strada Republicii a fost un succes, 540 persoane s-au vaccinat în mai puțin de 12 ore

Publicitate

Publicat

pe

Maratonul vaccinării din Brașov organizat la intrarea pe strada Republicii a luat sfârșit ieri la ora 20.00. 540 de persoane s-au vaccinat în cadrul acestei acțiuni în care zeci de medici, asistente și voluntari au muncit pentru a vaccina cât mai multe persoane. La maraton a participat ca voluntar prefectul județului, Mihai Cătălin Văsii. Exemplul lor va fi urmat de alte acțiuni organizate de Primăria Brașov, Prefectură și DSP Brașov în săptămânile ce urmează (lista completă mai jos).

Publicitate

„E o plăcere deosebită să pot să ajut astăzi, în calitate de voluntar, în această campanie de vaccinare pe care am inițiat-o la nivelul județului Brașov. Astăzi, suntem pe strada Republicii, într-un eveniment organizat împreună cu Primăria municipiului Brașov, încă un pas pentru a ajunge la normalitate, și se ca aceste campanii să dea rezultatele scontate, să ajungem la gradul de imunizare care să ne permită să ajungem la normalitatea pe care ne-o dorim cu toții”, a declarat prefectul județului, Mihai – Cătălin Văsii.

Până la ora 13.00, peste 300 de brașoveni s-au vaccinat la centrul mobil amplasat pe strada Republicii. Potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică Brașov, dr Andrea Neculau, numărul de vaccinuri asigurate de dimineață a fost suplimentat cu 90, apoi alte 180 de vaccinuri au fost comandate, astfel încât toți cei care doresc să se vaccineze azi să o poată face. Timpul de așteptare a fost de 5-15 minute, cu excepția primei ore a dimineții, când coada a fost de aproximativ 70 de persoane.

„Motivul pentru care evenimentul de astăzi se desfășoară aici la, intrarea pe Strada Republicii, este că aici este poarta de intrare a zonei zero a restaurantelor din Brașov. Acest fapt le-a permis atât brașovenilor, cât și turiștilor, români și străini deopotrivă, să vină să se vaccineze. Până la ora aceasta am avut peste 300 de persoane care s-au vaccinat. Am pregătit 350 de doze, pe care ne-am văzut nevoiți să le suplimentăm tocmai ca până la ora 20.00, când se termină evenimentul, toată lumea care vrea să se vaccineze să o poată face”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Publicitate

Următoarele evenimente ale campaniei ,,Liber la vaccinare! Liber la viață!” sunt:

Luna mai

23 mai Liber în tribune se va desfășura la Patinoarul Olimpic și este un eveniment dedicat sportivilor și suporterilor care vor să se întoarcă în tribune.

30 maiLiber la piscine –este un eveniment dedicat tuturor celor care iubesc natația și se va desfășura la Bazinul Olimpic.

Luna iunie

Publicitate

1 iunieLiber la joacă – este un eveniment dedicat brașovenilor care vor să își vadă copiii la locurile de joacă să interacționeze cu alți părinți, fără frica de a se îmbolnăvi. Evenimentul se va desfășura la locul de joacă cu specific aeronautic, din centrul civic .

6 iunie Liber la cinema – un eveniment dedicat cinefililor, dar și angajaților de la sălile de cinema și celor din mall-uri. Intenția Municipalității este de a organiza o campanie de vaccinare în sistem drive-thru.

13 iunie Liber la concerte – pentru toți cei care duc dorul concertelor și pentru cei care organizează astfel de evenimente. Vaccinarea se va desfășura într-o sală de concerte.

21 iunieLiber în biserici –un eveniment dedicat atât enoriașilor, cât și personalului ecumenic. Evenimentul este propus a se desfășura în curtea sau în clădirea unei biserici.

Eveniment finalLiber în Brașov –la sfârșitul campaniei, în Piața Sfatului se va desfășura un eveniment dedicat turiștilor și tuturor brașovenilor, care să marcheze intrarea într-o nouă etapă în lupta cu pandemia.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes