Connect with us
Publicitate

Social

Maratonul Resuscitării – Ediția I în Brașov! Invitație la învățarea acordării primului ajutor în caz de stop cardiorespirator

Publicat

pe

Publicitate

Brașovul se pregătește să găzduiască prima ediție a Maratonului Resuscitării, un eveniment inovator care își propune să educe comunitatea cu privire la importanța acordării primului ajutor în caz de stop cardiorespirator. Organizat sub egida SMURD Cluj și susținut național de Fundația pentru SMURD, maratonul vine cu o oportunitate crucială de a învăța și de a face diferența între viață și moarte.

Dacă vreţi să dobândiţi cunoștințe esențiale în acordarea primului ajutor în situații critice, Maratonul Resuscitării este o oportunitate pe care nu trebuie să o rataţi. Participarea este deschisă și gratuită pentru toți, fără a fi necesară o înscriere prealabilă. Evenimentul va avea loc în incinta Coresi Shopping Resort din Brașov în data de 2 septembrie.

Maratonul Resuscitării se axează pe una dintre cele mai critice situații de urgență: stopul cardiorespirator. Statisticile alarmante arată că 4 din 5 stopuri cardiorespiratorii apar în mediul casnic. Fiecare minut care trece fără manevre de resuscitare reduce șansele de supraviețuire cu 10%. Fiind martor al unei astfel de situații, reacția ta poate face diferența. Apelarea imediată a serviciilor de urgență la numărul 112 și aplicarea corectă a manevrelor de resuscitare până la sosirea echipajelor medicale de urgență pot influența semnificativ șansele de recuperare a victimei.

Maratonul Resuscitării adună peste 60 de profesioniști în domeniul medical, inclusiv medici, paramedici, asistenți, studenți la medicină și voluntari SMURD, pentru a vă ghida în procesul de învățare. Evenimentul va include peste 20 de stații practice, fiecare cu câte 2 instructori, unde veți exersa recunoașterea stopului cardiorespirator și modul corect de acțiune. Cursurile vor avea durata de 30 de minute fiecare și vor fi disponibile pe parcursul întregului eveniment.

Publicitate

Maratonul Resuscitării vă oferă șansa de a dobândi abilități în acordarea primului ajutor în caz de stop cardiorespirator.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes