Connect with us
Publicitate

Economic

Maraton de educație antreprenorială, la Brașov. Zeci de elevi își vor prezenta planurile de afaceri în fața unor antreprenori cu notorietate din România

Publicat

pe

Educația antreprenorială reprezintă o prioritate în asigurarea unei educații adaptate la nevoile economice ale României, cât și la valorile europene în contextul globalizării și al digitalizării la nivel mondial. Consolidarea educației antreprenoriale în școli, instituții de învățământ profesional și universități va avea un impact pozitiv asupra caracterului dinamic al antreprenoriatului în cadrul economiei noastre.

Publicitate

Pe lângă contribuția adusă la crearea întreprinderilor sociale și la înființarea de noi întreprinderi, educația antreprenorială îi va ajuta pe tineri să își dezvolte capacitatea de inserție profesională și să manifeste un spirit „intraprenorial” mai accentuat în activitatea lor din cadrul organizațiilor existente, la nivelul sectoarelor social, public și privat.

În data de 10.12.2019, Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin – CONAF, Federația Patronală Petrol și Gaze – FPPG împreună cu Ministerul Educației și Cercetării- MEC, au semnat Acordul de Parteneriat–PACTUL PENTRU EDUCAȚIE ANTREPRENORIALĂ pentru susținerea și dezvoltarea competențelor antreprenoriale în rândul tinerilor și introducerea începând cu anul 2020, opțional, în școlile gimnaziale și liceu a orelor de antreprenoriat.

În data de 06.09.2022 Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG) împreună cu Ministerul Educației – (ME) au semnat pentru următorii 4 ani protocolul privind „Pactul pentru Educație Antreprenorială” prin care vor susține dezvoltarea competențelor antreprenoriale în rândul tinerilor, prin modalități noi și creative de predare și învățare.

Publicitate

Începând cu data de 26 aprilie 2023, CONAF Brașov împreună cu ISJ Brașov au inițiat Maratonul de Educație Antreprenorială prin organizarea de ore de educație antreprenorială susținute de către antreprenori locali în liceele din municipiul Brașov.

Maratonul de Educație Antreprenorială se va încheia în data de 26 Mai 2023 printr-un eveniment organizat în parteneriat cu ISJ Brașov, începând cu ora 12. În cadrul evenimentului vor fi prezenți reprezentanți ai autorităților locale, antreprenori cu notorietate din întreaga țară, elevi și profesori din liceele brașovene.

Cu această ocazie se va desfășura concursul de planuri de afaceri la care vor participa echipe de elevi care vor prezenta planurile de afaceri unui juriu format din antreprenori de renume. Se vor puncta ideea de afaceri, punerea în aplicare, rezultatele prevăzute prin planul de afaceri, lucrul în echipă prin identificarea rolului corect pentru fiecare membru al echipei precum și modalitatea de prezentare în fața juriului.

Proiectele se vor centraliza la nivelul CONAF la adresa de e-mail [email protected], până la data de 19 mai 2023.

„S-a avut în vedere în vedere rezultatele excelente obținute de către elevi la Evaluarea națională și la Bacalaureat. Copiii au idei geniale de afaceri și ne dorim promovarea lor atât la nivel local cât și la nivel național. Ne-am propus să aducem ca speakeri și membri ai juriului antreprenori cu notorietate, business angels, persoane care pot deveni mentori pentru generația actuală de liceeni. Mă bucur să implementam un astfel de maraton aici, la Brașov”, a afirmat Eleonora Ion – Vicepreședinte CONAF Brașov.

Publicitate

„Maratonul pentru Educație Antreprenorială este mai mult decât un concurs de proiecte pentru viitoarea generație de întreprinzători, este un mini-MBA pentru dezvoltare generațională. Brașovul are aproximativ 15.000 de elevi înscriși anual în învățământul liceal și 3.400 absolvă spre o direcție vocațională, facultate sau direct piața muncii. Județul are nevoie să își prezerve tradițiile, rapiditatea cu care a știut să iasă din comunism spre piața liberă și mai ales spiritul viu. Antreprenoriatul este parte a culturii locale și o nevoie a unei întregi comunități deschise spre direcțiile europene, echitate, incluziune și transparență. CONAF prin sucursalele sale, reunește în planuri comune prin care ne dorim ca o generațiile viitoare brașovene, să învețe practic, cu entuziasm, valorile pentru care noi, ca antreprenori ai tranziției am luptat uneori împotriva valului. Concurența este un motor, dar ceea ce premiem în maraton este imaginația, inteligența și mai ales, echipa”, a declarat Cristina Chiriac, președintele CONAF.

CONAF Brașov invită la Maratonul de Educație Antreprenorială din 26 mai 2023, ora 12, la Sala Aula Magna a Universității Transilvania din Brașov, toți elevii și profesorii interesați de domeniul antreprenorial, de concurs și de informații de la antreprenori de top la nivel național.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes