Connect with us
Publicitate

Economic

Mâncarea livrată în borcane, ideea cu care doi soți din Brașov vor să dea lovitura în afaceri

Publicat

pe

Grija pentru mediul înconjurător și dorința de a pregăti bucate delicioase, făcute doar din ingrediente naturale, i-au convins pe doi soți din Brașov să pornească o afacere inedită. În locul caserolelor de unică folosință, mâncarea gătită aici este livrată în borcane de sticlă.

Totul începe din bucătăria profesională pe care Adelina și Simion Feodor au amenajat-o în Brașov. Aici se pregătesc zilnic meniurile care ajung pe mesele pofticioșilor. Pentru prepararea celor peste o sută de sortimente de mâncăruri bucătarii folosesc doar ingrediente de calitate și nu apelează la aditivi sau conservanți.

Sistemul este foarte bine pus la punct. Imediat ce preparatele sunt gata, începe procesul de ambalare. Borcanele sunt spălate și sterilizate, iar în ele se pune mâncarea fierbinte. Apoi recipientele sunt sigilate cu capace și introduse în abatitor, un aparat special cu ajutorul căruia se produce șocul termic. Practic într-o oră temperatura bucatelor scade de la 70-80 de grade până la 3-4 grade Celsius. Aceasta este și temperatura optimă la care sunt păstrate alimentele și așa ajung și la clienți.

Soții Feodor, cei care au inventat această metodă de ambalare și livrare a mâncării, sunt foști corporatiști care au lucrat o mare parte din viață în vânzări. Ideea deschiderii unei astfel de afaceri a venit din propria necesitate.

Publicitate

„Nu știam ce să facem de mâncare, nu aveam timp, nu aveam inspirație și atunci am zis că avem nevoie de mâncare gătită în frigider, dar nu de o porție. Voiam să avem pe mai multe zile. Adică nu să ne comandăm o porție de mâncare sau să pregătim ceva și a doua zi să o luăm de la capăt”, povestește Adelina Feodor.

O perioadă au apelat la serviciile de livrare la domiciliu, dar și-au dat seama că după fiecare comandă coșul de gunoi se umplea cu tot felul de ambalaje din plastic, de unică folosință. Pentru că țin la mediul înconjurător, tinerii au încercat să găsească o altă variantă pentru livrarea mâncării în deplină siguranță, dar în alte ambalaje.

”Am încercat niște pungi speciale pe care le sigilam, am încercat niște caserole pe care trebuia să le sigilăm termic, dar niciunul nu a îndeplinit condițiile de siguranță alimentară de care aveam noi nevoie. Borcanul, sticla este singurul mediu care putea să ne protejeze mâncarea de când o ambalăm noi până ajunge la client”, a spus Simion Feodor.

Nici măcar pentru livrare nu sunt folosite pungi de hârtie sau plastic. Atunci când curierul bate la ușă, clienții își iau singuri borcanele comandate, dintr-o geantă termoizolnată. Și pentru că reciclarea este un factor important al afacerii, livratorii primesc și duc înapoi la restaurant borcanele deja folosite. Termenul de valabilitate al preparatelor din borcane variază între cinci și șapte zile de la momentul livrării. Odată deschis borcanul, gurmanzii sunt sfătuiți să consume preparatele în cel mult trei zile. Pentru că ideea a prins atât de bine printre brașoveni, inventatorii livrării bucatelor la borcan se gândesc să extindă afacerea și la nivel național.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes