Connect with us
Publicitate

Prima pagină

Managerii restaurantelor din Braşov spun că regulile impuse de Guvern nu se pot aplica

Publicat

pe

Regulile de igiena si distanțare impuse de Guvern teraselor şi restaurantelor dau mari bătăi de cap patronilor și angajaților din domeniu. Aceștia se plâng că le este extrem de greu să aplice strict toate cerințele legii și că profitul lor se va diminua considerabil. Cu toate acestea, la Brașov deja s-au deschis multe terase, iar până în week-end vor fi deschise toate.

Pe lângă regulile de distanțare socială a meselor de pe terase, Guvernul a impus reguli stricte și pentru angajații din restaurante și baruri. Ospătarii sunt obligați să poarte măști și mănuși. Și mai mult, trebuie să schimbe mănușile după fiecare servire la masă. Tinerii care lucrează pe terase spun că este o regulă absurdă, care este foarte greu de pus în practică.

Mi se pare destul de greu. E în oarecare măsură jenant să le ai tot timpul., ne-a declarat Cătălin Pamfir, ospătar la unul din restaurantele din centrul oraşului.

Patronii se plâng, la rândul lor, că și costurile pentru mănuși sunt destul de mari, iar acum din cauza distanțării obligatorii, este foarte greu de făcut profit pentru că au putut scoate pe terase doar jumătate din mese. Mai mult, mulți spun că au avut costuri ridicare cu chiriile și cu utilitățile și pe perioada stării de urgență când au fost închiși.

Publicitate

Dacă am respecta legea get beget ar trebui în fiecare zi să folosim pentru un om cam 40-50 perechi de mănuşi. Care în momentul ăsta au un preţ aproape triplu faţă de normalitate… În momentul ăsta estimez un 50% sub anul trecut ca vânzări. Pe care noi încercăm să îi câştigăm din alte segmente, precum livrările la domiciliu”, spune Ştefan Gleveşanu, manager de restaurant.

Toţi patronii firmelor care distribuie măşti, fiind oportunişti, nu pot să fiu în dezarcord cu ei, de la 20-30 de lei cutia de 100 de bucăţi au ajuns să le vândă cu 60 de lei cutia de 50 de bucăţi”, a completat Costel Bertea, managerul unui pub din Piaţa Enescu.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes