Connect with us
Publicitate

Eveniment

Majestatea Sa Margareta, custodele Coroanei Regale a României, va participa la încoronarea Regelui Charles al Marii Britanii

Publicat

pe

Invitați de seamă din toate colțurile lumii, capete încoronate, dar și membrii ai familiilor regale de pe mapamond vor lua parte la ceremonia de încoronare a Regelui Charles al Marii Britanii. La evenimentul care va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni a fost invitată și Majestatea Sa Margareta, custodele Coroanei Regale a României. Anunțul a fost făcut pe pagina oficială de Facebook a familiei regale.

„Vineri, 5 mai 2023, la Palatul Buckingham, Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Consort vor lua parte la recepția de Stat oferită de Majestatea Sa Regele Charles. Sâmbătă, 6 mai 2023, la Abația Westminster, Custodele Coroanei și Principele Consort vor lua parte la Încoronarea Regelui și a Reginei Consort ai Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord”, au scris reprezentanții familiei regale.

Potrivit dcnews.ro, încoronarea Regelui Charles al III-lea, care are loc pe 6 mai 2023, este unul dintre cele mai așteptate evenimente, fiind considerat unul istoric. În timpul ceremoniei de încoronare a regelui Charles al III-lea, mai multe persoane vor avea de jucat un rol de prim rang, adeseori moştenit dintr-o tradiţie îndelungată sau acordat în semn de omagiu pentru serviciile lor în slujba ţării.

La fel ca la multe alte evenimente, familia este adesea pe primul loc, iar mulți membri ai familiei regelui Charles și a Camillei vor fi prezenți, notează BBC News. Prințul William și Catherine, Prințul și Prințesa de Wales, vor fi prezenți, la fel ca și doi dintre frații regelui, Anne, Prințesa Regală și Edward, Ducele de Edinburgh.

Publicitate

După multe speculații, Prințul Harry a confirmat că va participa, însă soția sa Meghan nu. Încoronarea coincide cu cea de-a patra aniversare a fiului cuplului, Prințul Archie. Prințul Andrew, ducele de York, este așteptat să meargă, dar fosta sa soție, ducesa de York, Sarah Ferguson, nu va participa. Este probabil ca fiicele lor, Prințesa Beatrice și Prințesa Eugenie, să participe în calitate de a noua și a 11-a în linia de succesiune la tron – precum și fiica Prințesei Anne, Zara Tindall și soțul ei, Mike Tindall.

Atât nepoții regelui Charles, cât și cei ai Camillei vor fi prezenți, iar unii dintre ei vor lua parte la ceremonie. Prințul George, fiul prințului William și al Catherinei și al doilea în linia de succesiune la tron, va fi unul dintre mai mulți „paji de onoare”.

Trei dintre nepoții reginei consort, Gus și Louis Lopes, Freddy Parker Bowles și strănepotul ei, Arthur Elliot, vor avea același rol și vor face parte din procesiunea prin Westminster Abbey. De asemenea, reginei Camilla i se vor alătura sora sa Annabel Elliot și prietena sa apropiată Lady Lansdowne în calitate de doamne de onoare.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes