Connect with us
Publicitate

Social

Mâine se deschide un nou mall la Brașov. Prefectul le cere oamenilor să nu se îmbulzească. Reacțiile brașovenilor

Publicat

pe

Prefectul judeţului Braşov, Mihai Cătălin Văsii, a făcut, marţi, un apel la populaţie să nu se îmbulzească la deschiderea noului mall din Centrul Civic al municipiului reşedinţă, eveniment programat miercuri, atrăgând atenţia că autorităţile nu doresc impunerea unor restricţii, dar ar putea fi nevoite să o facă „dacă situaţia o va impune”, transmite Agerpres.

Publicitate

„Prin definiţie, acest moment festiv presupune o aglomerare de persoane. În momentul actual, în situaţia epidemiologică în care ne aflăm, orice zonă aglomerată presupune o creştere mare a riscului de infectare cu coronavirus. De aceea, solicitarea noastră, a autorităţilor, este să acţionăm împreună cu dumneavoastră, cetăţenii, pentru evitarea răspândirii acestui virus”, a afirmat Văsii.

El a atras atenţia că, în aceste zile, incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 este pe un trend crescător atât la nivelul municipiului Braşov, cât şi al întregului judeţ.

„Noul mall nu pleacă nicăieri, va fi acolo şi mâine, şi poimâine, şi săptămâna viitoare şi după aceea. Vă rog să nu transformaţi ziua de deschidere a acestuia în punctul de debut al unor noi îmbolnăviri. (…) Nu dorim să reintroducem anumite restricţii, aşa cum s-a întâmplat deja în alte judeţe, dar, dacă situaţia o va impune, nu vom avea încotro”, a spus prefectul, solicitându-le braşovenilor să respecte regulile de distanţare fizică şi igienă personală, să poarte masca în mod corect şi să limiteze orice contact direct cu orice persoană din afara familiei apropiate.

Publicitate

Mall-ul din Centrul civic al Braşovului, care are o suprafaţă totală închiriabilă de 45.000 de metri pătraţi, a fost construit de subsidiara din România a unei companii israeliene, care a mai construit, pe lângă imobile de birouri, mall-ul AFI din Bucureşti. Potrivit prezentării de pe site-ul propriu, noul centru comercial va avea, pe lângă magazine, restaurante, cafenele, inclusiv săli de sport şi de gaming. Totodată, o mare parte a construcţiei va adăposti birouri ale unor companii, potrivit Agerpres.

Reacțiile brașovenilor

Luând în considerare incidența COVID-19 care se apropie de 3 la mie în municipiu, mulți brașoveni s-au întrebat dacă nu era mai eficient ca marea deschiderea să se amâne.

Alți internauți, ironici, au făcut apel la brașoveni să pună sănatea mai presus de promoții.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes