Connect with us
Publicitate

Util

Mai sunt doar trei locuri la ATI în România. Unul în Braşov

Publicat

pe

Doar trei paturi mai sunt libere la ATI pentru pacienții cu Covid, la nivel național, deși numărul acestora a crescut constant în ultima perioadă. Braşovul este judeţul în care este liber unul dintre ele.

În data de 4 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.444 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19.

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 120 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19, dintre care 51 sunt în București. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.

1468 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

Publicitate

La nivel național sunt libere 3 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2. La acest moment, în București nu sunt paturi ATI libere pentru pacienții de COVID-19.

Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare.

Situație paturi ATI destinate pacienților de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, neocupate:

  • Bihor-1
  • Brasov-1
  • Galati-1
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes