Connect with us
Publicitate

Social

Mai puțini elevi înscriși la sesiunea a doua a BAC-ului, faţă de anul trecut

Publicat

pe

Ieri a fost ultima zi în care absolvenţii claselor a XII-a se puteau înscrie pentru susţinerea examenului de bacalaureat, sesiunea august-septembrie.

Publicitate

Față de anul trecut, în județul Brașov s-au înscris cu 10% mai puțini absolvenți de liceu, din promoția curentă și din cele anterioare, a declarat pentru Radio Târgu Mureş purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar, Valentin Bucur: „Pentru cea de-a doua etapă a Bacalaureatului sunt înscriși, în județul Brașov, 738 de candidați, din promoția curentă sunt înscriși 506 și din promoțiile anterioare 232. Sunt mai puțini cu aproximativ 10% față de cei înscriși în anul precedent. Sunt stabilite deja centrele de examen, avem în municipiul Brașov două centre de examen pentru probele scrise și unul în Făgăraș, deci trei în total în județul Brașov.”

La prima sesiune, în Brașov s-au înscris peste 3.000 de candidați iar promovabilitatea a fost de aproape 80%.

Examenele de bacalaureat încep pe 16 august, cu proba scrisă la Limba şi literatura română, şi se încheie pe 29 august, cu evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Publicitate

Primele rezultate vor fi afişate pe 31 august, iar cele finale după contestaţii, pe 3 septembrie.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes