Connect with us
Publicitate

Turism

Mai puţină stricteţe pentru turiştii români care vizitează Grecia în această vară

Publicat

pe

Grecia se străduieşte să găsească cele mai bune soluţii pentru a nu-şi periclita şi mai tare sezonul turistic, dar şi pentru a ţine turiştii în siguranţă. Astfel, oficialităţile elene spun că cei testaţi pentru Covid-19 nu sunt obligaţi să intre în carantină pentru 24 ore după prelevarea probelor şi îşi vor putea continua călătoria. Exceptie fac doar cei testaţi pozitiv, care vor fi înştiinţaţi, după cum notează digi24.ro care citează Ministerul Turismului de la Atena.

În ceea ce-i priveşte pe turiştii români, „Grecia a anunţat înainte de 15 iunie 2020 că România se află în primul grup de țări care pot trimite turişti in Grecia. Acest prim grup include țări considerate foarte sigure în privința pandemiei cu noul coronavirus, iar testele aleatorii vor fi efectuate cu frecvență scăzută. Probabilitatea testării cetățenilor români este foarte mică”, susţin oficialităţile elene.

De asemenea, în comunicatul Ministerului Turismului grec se mai precizează că „procedura de testare este foarte simplă şi rapidă (probe prelevate din gât şi nas) fără să provoace disconfort. Nu există nicio obligativitate de carantinare după test, turistul este liber să își continue călătoria. Acesta va fi înștiințat doar în eventualitatea in care testul este pozitiv”.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes