Connect with us
Publicitate

Interviurile Brasov.net

Mai poate deveni Brașovul Capitala verde a României? Sau e doar o iluzie?

Publicat

pe

Industria, traficul, centralele de apartament, gunoiul și construcțiile fără cap și responsabilitate au dus în ultimii ani Brașovul într-un rușinos top 3 al celor mai poluate orașe din România.

Publicitate

Vorbim despre un oraș de munte, unde turiștii vin la relaxare și aer curat, dar mai ales în care noi ne ducem traiul de zi cu zi și respirăm încontinuu mizerii dintre cele mai nocive.

În campania electorală, administrația actuală a promis că, până la finalul celor 4 ani de mandat, vom locui în Capitala Verde a României. Pănă atunci însă, avem multe de tras, multe de înghițit – și la propriu, și la figurat – și mai ales multe de schimbat. Pornind de la mentalitatea fiecăruia dintre noi și continuând cu capacitatea celor care ne conduc de a reorienta, în primul rând, prioritățile celor cu dorință de îmbogățire. Pentru că de unde curg bani, în general, nu mai are loc să vină și dorința de schimbare.

În cadrul celei mai recente ediții a Interviurilor Brasov.net – De vorbă despre tine, Mădălina Csiki a discutat cu Allen Coliban despre cât de fezabilă este această transformare a Brașovului în Capitala Verde a țării și care sunt măsurile ce vor fi luate în perioda următoare .

Publicitate

Primii pași spre îmbunătățire – spune el – îndreptarea deciziilor nu tocmai bune luate în trecut. Printre acestea – mutarea industriilor grele și a gropii de gunoi în afara orașului.

Pe lângă acestea însă – care nu știm cât de fezabile sunt și cât de curând realizabile, ține de fiecare dintre noi să contribuim la calitatea orașului în care locuim. Pornind de la transport – renunțarea pe cât posibil la mașinile personale, și continuând cu colectarea selectivă a deșeurilor și reciclarea acestora.

E nevoie de timp, de bani și mai ales de înțelegere. Atât la vârf – consens politic, cât și la nivelul nostru, al cetățenilor.

Ascultă și tu interviul și lasă-ne părerea ta în comentarii. Poate fi Brașovul „Capitala verde a României?”

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Alexandru

    3 februarie, 2022 at 10:17 am

    Cu Coliban primar,Brașovul se va confunda cu stațiunea ȚÂNȚARI !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes