Connect with us
Publicitate

Eveniment

Mai mulţi turişti au fost coborâţi de Salvamont, în miezul nopţii, din Masivul Făgăraş

Publicat

pe

Publicitate

Noaptea de duminică a fost una agitatată atât pentru salvamontiştii din Munţii Făgăraş. Acestia au intervenit pentru recuperarea unor turişti aflaţi în dificultate pe munte, în două misiuni. 

Prima dintre ele a început duminică seară, la ora 20.45, când tatăl unei tinere a sunat la 112 anunţând că, la orele după-amiezii, fiica sa a plecat spre vârful Moldoveanu singură, fără a avea lanternă și că este epuizată fizic. „Fata este într-adevăr singură, s-a luat legătura cu ea să rămână în potecă. A plecat echipa de la Baza Salvamont Cota 2000 Transfăgărășan”, transmitea Salvamont Argeș. Întrucât temperatura cobora vertiginos spre zero grade, tânăra, în vârstă de 23 de ani, care era echipată corespunzător, şi-a continuat deplasarea ca să nu îngheţe ţinând permanent legătura cu salvatorii montani reuşind în cele din urmă să ajungă la Bâlea.

În aceeaşi seară, la ora 20.52, la Dispeceratul 112 s-a primit un alt apel prin care se anunța că doi tineri care coborau de pe vârful La Om folosind doar lumina telefonului pe un traseu marcat cu cruce albastră, nu mai văd poteca. „Pentru că echipa de la Cota 2000 este plecată să recupereze domnișoara care vine dinspre Moldoveanu, am rugat colegii de la Salvamont Sibiu să meargă să îi recupereze pe cei doi. Mulțumesc Puiu Constantin și echipa de la Salvamont Sibiu pentru sprijin. Ambele intervenţii s-au încheiat cu bine”, a transmis Salvamont Argeş.

Potrivit salvamontiştilor a fost vorba nu de doi, ci de şapte tineri din Câmpulung care au rămas fără apă şi din această cauză începuseră să aibă crampe musculare. Bănuind despre ce este vorba, echipa de intervenţie a avut grijă să ia apă, ceai şi ceva energizante care s-au dovedit a fi de mare folos. Se pare însă că tatăl tinerei a avut o atitudine inadecvată la adresa celor plecaţi să-i ajute fiica, ceea ce i-a determinat pe salvatorii montani să reacţioneze: „Înțeleg perfect îngrijorarea unui părinte într-o astfel de situație. Dar să mă cerți pe mine că am lăsat fata singură pe munte, să îmi reproșezi faptul că de ce a durat atât de mult până au ajuns la ea și că fata a bravat… E problema strict a dumneavoastră stimate domn cum vă educați copilul!”, se menționează pe pagina de socializare a Salvamont Argeș.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes