Connect with us
Publicitate

Social

Mai mulţi şoferi de autobuze găsiţi băuţi la volan

Publicat

pe

Astăzi, între 06.00-09.00, polițiști rutieri și de ordine publică cu aviz de rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au organizat și desfășurat activități în cadrul acțiunii ROADPOL – TRUCK & BUS.

Publicitate

Cu ocazia activităților desfășurate au fost verificate 555 autovehicule, dintre acestea 302 fiind mijloace destinate transportului public de persoane, 195 autovehicule destinate transportului de marfă și 58 alte categorii de vehicule.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 69 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 28 fiind aplicate pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 –Rep. privind circulația pe drumurile publice și 37 pentru nerespectarea Legii nr. 55/2020.

De asemenea, polițiștii au retras 2 certificate de înmatriculare și au reținut 5 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, dintre acestea două fiind pentru conducători auto, ce desfășurau transport public de persoane.

Publicitate

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de aproximativ 7.600 lei.

Totodată, polițiștii au constatat o infracțiune la regimul rutier, respectiv, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului de către un conducător auto al unui mijloc de transport în comun. La testarea acestuia din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,58 mg/l alcool pur.

De asemenea, polițiștii rutieri verifică în continuare modul în care conducătorii și pasagerii autovehiculelor destinate transportului de persoane respectă măsurile dispuse pentru prevenirea răspândirii și infectării cu noul coronavirus.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes