Connect with us
Publicitate

Administrație

Mai mulți polițiști brașoveni, reținuți pentru corupție, au primit pedepse mai mici sau deloc după ce și-au denunțat colegii

Publicitate

Publicat

pe

Șapte polițiști de la Poliția Rutieră Brașov, reținuți în urma cercetărilor DGA, au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției, fapt care le-a suspendat sau micșorat pedepsele. Vor fi scoși la pensie anticipat însă cu aceeași sumă de bani.

Publicitate

Pe 25 martie, ofițerii DGA au reținut un polițist de la Serviciul Rutier Brașov care luase mită de la șoferi. Imediat, polițistul a încheiat un acord cu anchetatorii: își recunoștea vinovăția și oferea informații despre alți colegi care ar fi acceptat mită.

A urmat o altă reținere și semnarea unui nou acord între procuror și cel de-al doilea polițist prins. Ambii suspecți s-au grăbit să își depună actele de pensionare, spun surse judiciare. Cel mai probabil, vor scăpa cu o pedeapsă minimă sau cu suspendare și pensia va rămâne neatinsă.

Acordul de recunoaștere a vinovăției, spun juriștii, ajută anchetatorii. Chiar dacă unii dintre inculpați scapă ușor de pedepse grele.

Publicitate

Această procedura i-a ajutat pe anchetatorii brașoveni să prindă 7 polițiști care luaseră mită. Surse judiciare spun că cereau între 100 și 500 de lei șoferilor care plăteau pe loc ”amenda neoficială”.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes