Connect with us
Publicitate

Administrație

Mai mulți castani de pe strada Dobrogeanu Gherea vor fi tăiați. Explicațiile autorităților

Publicat

pe

Publicitate

Mai mulți arbori de pe strada Dobrogeanu Gherea vor fi tăiați în perioada următoare. Copacii au fost deja marcați pentru tăiere, după cum au sesizat mai mulți brașoveni pe rețelele sociale.

Conform autorităților, arborii prezintă nesiguranță pentru cei care trec în proximitatea lor întrucât rădăcinile sunt într-un stadiu avansat de putrefacție. Astfel, specialiștii fundației ProPark împreună cu cei de la Primăria Brașov au decis înlocuirea lor.

„Pentru a proteja copacii din oraș, Primăria Brașov are un parteneriat cu Fundaţia ProPark, prin care toți arborii propuși pentru tăiere sunt supuși unei a doua evaluări.

În cazul castanilor de pe Dobrogeanu Gherea, opinia experţilor din cadrul Primăriei este că aceştia reprezintă un pericol pentru oamenii care circulă acolo cu mașina sau pe jos, fiind foarte aproape de şosea. Din păcate, acest lucru a fost confirmat și de către cei de la ProPark, care susţin înlocuirea acestor arbori, ale căror tulpini sunt puternic afectate de putregai.

Publicitate

Deoarece ne dorim să menținem siguranța cetățenilor, dar și să avem un oraș verde, vom înlocui castanii cu carpeni piramidali, care sunt mult mai potriviți pentru zona respectivă şi mai stabili.

Acest lucru urmează să se întâmple la toamnă și reprezintă o soluţie mult mai bună faţă de toaletările pe care Brașovul le-a suferit până acum.” a fost mesajul primarului Allen Coliban.

foto: Alexandru Anghel

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes