Connect with us
Publicitate

Eveniment

Mai mulţi bărbaţi din Săcele au furat cabluri de telecomunicaţii dintr-un canal din cartierul Noua, din Braşov. Unul dintre hoţi, s-a ascuns sub bancheta unei maşini, pentru a nu fi văzut de jandarmi

Publicat

pe

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Secția 4 Poliție au dispus reținerea a trei persoane, după ce au fost identificate ca fiind persoanele care au sustras mai multe cabluri aparținând unui operator economic de date mobile.

Publicitate

La data de 18 octombrie a.c., în jurul orei 03.00 dimineața, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că mai multe persoane ar sustrage cabluri de comunicații prin gura de vizitare a unui canal subteran.

În temeiul sesizării primite, în zona indicată a fost direcționat în primă instanță un echipaj aparținând Grupării de Jandarmi Mobile – Brașov, care a identificat un autovehicul, unde bancheta din spate se afla ascunsă, sub o pătură, o persoană care fugise inițial la vederea autospecialei.

Cercetările efectuate în continuare de polițiști au arătat faptul că, la aceeași dată, persoane cu vârsta între 22 și 33 de ani, din localitatea Săcele, folosind două autovehicule s-au deplasat în cartierul Noua, din municipiul Brașov, au pătruns într-o gură de canalizație, cu ajutorul unui clește, au secționat 170 de bucăți de cabluri cu inserție de cupru de aproximativ 1 metru lungime, pe care urmau să le transporte în cele două autovehicule, în scopul valorificării către un centru de colectare a materialelor reciclabile.

Publicitate

Din fișele de cazier ale persoanelor bănuite, polițiștii au stabilit că persoanele identificate figurează cu antecedente penale, una dintre acestea fiind în stare de recidivă postcondamnatorie.

După administrarea probatoriului în cauză, polițiștii au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de persoanele bănuite, dar și reținerea celor trei suspecți pentru o perioadă de 24 de ore și introducerea lor în Centrul de Reținere și  Arestare Preventivă, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

În continuarea activităților de urmărire penală, procurorul de caz a prezentat persoanele bănuite în fața judecătorului de drepturi și libertăți, care a admis propunerea formulată și a hotărât arestarea acestora pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului de caz, urmând a propune soluție legală la finalizarea anchetei.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes