Connect with us
Publicitate

Util

Mai multe trenuri spre Valea Prahovei, Brașov, litoralul românesc și nordul Moldovei, în perioada Paștelui. CFR Călători a anunțat că va suplimenta numărul vagoanelor

Publicat

pe

Publicitate

Paștele se apropie, iar mulți români care și-au planificat vacanțele în țară caută soluții să ajungă la destinație cât mai lejer. Cum Autostrada Soarelui și Drumul Național 1 vor fi foarte aglomerate, CFR Călători vine cu alternativa transportului pe calea ferată. Mulți români vor alege plimbarea cu trenul, iar pentru că se anunță un număr mare de călători, compania de căi ferate a anunțat că va suplimenta numărul vagoanelor.

Cele mai multe garnituri vor circula, în perioada Paștelui, către destinațiile spre Valea Prahovei, Brașov, litoralul românesc sau județele din nordul Moldovei.

CFR Călători informează că în perioada Sărbătorilor de Paște sunt așteptate vârfuri de trafic și va opera cu întreaga capacitate tehnic disponibilă de transport, pentru asigurarea compunerii trenurilor. Astfel, în funcție de evoluția și dinamica traficului de pasageri, vor fi suplimentate operativ trenurile către cele mai solicitate destinații.

În acest context, pentru evitarea supraaglomerării la anumite trenuri, CFR Călători recomandă pasagerilor să își procure din timp legitimaţiile de călătorie și să folosească toate trenurile puse la dispoziție în graficul de circulație al zilei. Biletele pot fi achiziţionate cu anticipație utilizând următoarele canale:

Publicitate
  • online de pe www.cfrcalatori.ro;
  • din aplicația mobilă “CFR Călători mersul trenurilor și bilete online” (disponibilă în Google Play, App Store și Huawei AppGallery).
  • de la automatele de vânzare bilete din gări;
  • direct de la casele de bilete din gări și agenții de voiaj CFR, de la distribuitorii autorizați (agenții de turism).

Indiferent de canalul ales pentru cumpărare, CFR Călători oferă reduceri importante. De exemplu, biletul dus-întors se poate cumpăra cu o reducere de 10%; la cumpărarea biletelor de la automatele de vânzare din stații cât și online – direct de pe site sau din aplicația de pe telefon – se acordă o reducere de 5%, etc.

De asemenea, conform legii, elevii pot călători gratuit, iar studenții beneficiază de 50% reducere la călătoria cu vagoane clasa a 2-a. Toate reducerile sunt prezentate în detaliu pe www.cfrcalatori.ro, în secțiunea Trafic intern/ Oferte și Facilități.

Reprezentanții CFR fac apel la călători, să nu urce în tren fără bilet de călătorie, dacă la ghișeu/casa de bilete li se comunică faptul că locurile au fost epuizate. Vor evita astfel, plata în tren a biletului cu suprataxă și/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes