Connect with us
Publicitate

Administrație

Mai multe străzi din Brașov vor intra în șantier. Primăria anunță lucrări pe străzile Griviței, Agrișelor și 15 noiembrie. Autoritățile vor impune restricții de circulație

Publicat

pe

Lucrările de reparații străzi programate în această perioadă sunt în plină desfășurare. Din această săptămână încep intervențiile pe B-dul Griviței, zona dintre Teatrul Dramatic și Patria și în cartierele Astra, Șchei, Blumăna.

Astfel, din această noapte se lucrează pe străzile Agrișelor și 15 Noiembrie. Decizia a fost luată pentru a reduce blocajele în trafic, având în vedere încărcarea acestor artere. Intervalul în care se va interveni va fi 22.00 – 5.30. Termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor este de 20 septembrie.

În acest interval orar, traficul pe str. Agrișelor va fi restricționat în totalitate, cu excepția riveranilor, iar traficul va fi deviat pe str. Apullum. În cazul B-dului 15 Noiembrie se va interveni pe tronsonul dintre Teatrul Dramatic și Cinema Patria, alternativ, pe câte o bandă. De asemenea, RS Activ, compania care execută aceste lucrări, va interveni și în zona intersecției 15 Noiembrie – str. Castanilor.

Tot pe Lotul 2 (de care se ocupă asocierea dintre SC Recon SA și SC RS Activ), compania Recon execută lucrări de reparații pavaj pe str. Fundătura Țibleș și reparații carosabil și trotuare pe str. Valea Cetății și Molidului, în urma înlocuirii rețelei electrice. Totodată, Recon execută lucrări turnare strat de uzură și în interiorul cvartalului de blocuri nou construite pe str. Carpaților, după ce aceste străzi au fost aduse, de către dezvoltator, la stadiul de turnare strat de uzură și predate către Municipalitate.

Publicitate

Firma Valdek Impex, care asigură lucrările de reparații străzi pe lotul 1, va începe lucrările de reparații pe B-dul Griviței, tronsonul cuprins între pasajul Fartec și sensul giratoriu de la Leroy Merlin, pe ambele sensuri de circulație. Se va interveni alternativ, pe câte o bandă de circulație pe sens. Pentru a evita blocajele în trafic, le recomandăm conducătorilor auto să folosească rute alternative.

Toate acestea sunt lucrări de reparații majore, care presupun decapare mecanizată a unor tronsoane unde au apărut gropi, crăpături, văluriri sau burdușiri, și turnarea de covoare asfaltice. În baza evaluării făcute de inspectorii Primăriei, dar și în urma sesizărilor primite de la cetățeni, pentru anul 2023 s-au stabilit 132 de străzi pe care sunt necesare intervenții, de la decaparea mecanizată (frezare) și reparații, la turnarea de covoare asfaltice, refacere pavaj și reparații trotuare. Lucrările sunt corelate și cu intervențiile deținătorilor de rețele, astfel încât acestea să se facă o singură dată și într-un timp cât mai scurt, atât de către rețeliști, cât și de firmele care execută reparațiile asfaltice.

Etapele de reparații majore ale străzilor includ: demontarea și remontarea bordurilor, montarea plăcilor din beton pentru așezarea la cotă a capacelor căminelor de vizitare și a grătarelor gurilor de scurgere, lucrări de refacere trotuare, lucrări de refacere fundații (acolo unde este cazul), lucrări de reparații în urma intervențiilor deținătorilor de utilități (dacă este cazul). După finalizarea acestor lucrări urmează așternerea stratului de asfalt. În paralel, continuă programul de reparații (,,plombări”) pe străzile unde nu există necesitatea unor intervenții majore.

În acest an, Consiliul Local a aprobat, prin bugetul municipiului, suma de aproape 60 de milioane de lei pentru asigurarea serviciilor de reparații și întreținere străzi, trotuare și alei.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes