Connect with us
Publicitate

Social

Mai multe propuneri pentru a scăpa de facturile mari: TVA de 5% şi vouchere pentru consumatori vulnerabili

Publicat

pe

Publicitate

Adaos comercial la furnizor care să nu depăşească costul pe profit mai mult de 5%, reducerea TVA la facturile consumatorilor până la 5% şi acordarea de vouchere pentru consumatorii vulnerabili se numără printre propunerile luate în calcul pentru pachetul de măsuri pe energie, potrivit unor surse guvernamentale.

Conform surselor, peste 4 milioane de gospodării ar urma să beneficieze de vouchere.

De asemenea, se ia în calcul o posibilă creştere a producţiei de energie.

O întâlnire a premierului Nicolae Ciucă cu miniştrii de resort pe tema măsurilor în domeniul energiei urmează să aibă loc luni, la ora 17:30, la Guvern.

Publicitate

Marţi ar fi programată o şedinţă a coaliţiei, potrivit unor surse politice.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, spune că are în vedere adoptarea unui pachet de măsuri pe termen lung pentru problema facturilor la gaz și energie electrică, dar că este prea devreme să discute despre când va fi implementat – „Suntem în cursul lunii februarie, nu au venit nici facturile după noua ordonanță ca să vedem exact impactul asupra numărului total”, a spus ministrul. La rândul său, prim-ministrul Ciucă a spus că în această seară va avea loc o întâlnire cu toți miniștrii de resort pentru „a finaliza propunerea de decizie”, transmite Digi24.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes