Connect with us
Publicitate

Eveniment

Mai multe persoane analfabete, din Braşov, ar fi obţinut ilegal permise de conducere. Doi instructori auto ar fi constituit o grupare în acest scop. Sumele pretinse, în jurul a 3.000 de euro

Publicat

pe

Procurorii din Brașov au trimis în judecată opt persoane într-un caz în care doi instructori auto sunt acuzați că au asistat persoane cu nivel redus de educație să treacă proba teoretică pentru permisul auto. Aceștia pretindeau sume în jurul valorii de 3.000 de euro de la „beneficiari”.

Publicitate

Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) a anunţat, joi, că procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov a dispus trimiterea în judecată a opt persoane, fără calitate specială, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la fals intelectual şi trafic de influenţă, dosarul penal fiind constituit ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Braşov.

”În fapt, s-a stabilit că, în perioada 2013-2020, doi instructori auto au constituit un grup infracţional organizat în scopul de a ajuta persoane care aveau un nivel redus de şcolarizare, în calitate de «beneficiari», să promoveze proba teoretică pentru a obţine permisul de conducere categoria B, la S.P.C.R.P.C.I.V. Braşov. Sumele de bani pretinse variau în jurul a 3.000 de euro”, a arătat sursa citată.

Astfel, cei doi instructori auto au racolat mai multe persoane, inclusiv membri de familie, care deţineau permis de conducere pentru categoria B, acestea urmând, în mod fictiv, cursurile unor şcoli de şoferi. Ulterior, aceştia se înscriau şi participau la proba teoretică pentru obţinerea dreptului de a conduce pentru alte categorii de vehicule, fără intenţia de a o promova, scopul fiind acela de a se afla în sala de examinare, pentru a indica «beneficiarilor» răspunsurile corecte la întrebări. În acest mod, «beneficiarii» promovau proba teoretică.

Publicitate

De asemenea, o parte dintre aceşti «beneficiari» au fost sprijiniţi să-şi stabilească, în mod fictiv, reşedinţa în judeţul Braşov, pentru a susţine examenul la S.P.C.R.P.C.I.V. Braşov.

”În urma activităţilor desfăşurate, au fost identificate aproximativ 200 de persoane care au obţinut în mod ilicit permisul de conducere prin această «metodă», acestea fiind cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la fals întelectual, sub forma participaţiei improprii”, a mai arătat DGA.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii cu privire la bunuri mobile sau imobile ale inculpaţilor, în cuantum de aproximativ 490.000 de euro.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes