Connect with us
Publicitate

Economic

Mai multe consilii judeţene vor să înfiinţeze o companie aeriană internă. Printre ele şi CJ Braşov

Publicat

pe

15 consilii județene vor să înființeze o companie de transport aerian, care să asigure legătura între principalele orașe ale țării, anunță Bună Ziua Brașov.

Publicitate

Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) a organizat luni, 17 iulie, o întâlnire în format hibrid cu reprezentanţii mai multor consilii judeţene, având ca temă înființare a unei companii de transport aerian care să asigure legătura între principalele oraşe ale ţării.

Prezentarea iniţiativei a fost făcută de Mihai Daraban, preşedintele CCIR, care a apreciat că un asemenea proiect ar aduce beneficii pentru comunitatea de afaceri din România şi nu numai.

După această întâlnire, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Braşov, Todorică Şerban, a precizată că aceasta a fost prima  prima întâlnire pe tema înfiinţării unui operator de transport aviatic susţinut de toate autorităţile judeţene interesate, care să asigure curse între cele mai importante oraşe ale ţării. „În perioada următoare, specialiştii CCIR vor efectua un studiu de oportunitate şi vor pregăti drafturi de documente privind statutul şi organizarea unei asemenea companii, pe care le vom analiza şi dezbate, înainte de a lua o decizie privind implicarea în acest proiect”, a declarat reprezentantul Consiliului Judeţean Braşov.

Publicitate

La întrunire au fost invitaţi oficiali din cadrul celor 15 autorităţi publice judeţene din România care au în administrare aeroporturi, respectiv Arad, Bacău, Bihor, Braşov, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi, Maramureş, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Timiş, Mureş şi Tulcea.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes