Connect with us
Publicitate

Eveniment

Mai multe avioane cisternă au fost surprinse în timp ce survolau spațiul aerian al Brașovului. Astfel de zboruri au fost înregistrate și în urmă cu o săptămână

Publicat

pe

Publicitate

Două aeronave cisternă, care aparțin Forțelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii au fost surprinse astăzi în timp ce efectuau zboruri deasupra Brașovului. Cele două avioane au fost înregistrate de aplicația Flightradar24 și arată un traseu asemănător în cazul ambelor curse.

În jurul orei 10.00, un Boeing KC-135T Startotanker a fost înregistrat survolând de mai multe ori spațiul aerian dintre Brașov și municipiul Sfântu Gheorghe.

Trei ore mai târziu, o altă aeronavă McDonnell Douglas KC-10A Extender a înregistrat un traseu aproape identic, iar cel mai probabil cele două avioane au executat misiuni de realimentare aeriană a altor aparete de zbor.

Și platformele internaționale de știri au observat activitatea intensă a forețelor aeriene ale NATO din apropierea Ucrainei. Site-ul rmx.news a publicat un articol în care spun că aliații nord atlantici urmăresc îndeaproape situația din Ucraina cu aeronave care tranzitează România.

Publicitate

„Peste România, un avion de recunoaștere al SUA, cu sediul la baza aeriană Kogălniceanu, în portul Constanța, la Marea Neagră, a efectuat o rută de patrulare peste granița de est și de nord a țării cu Rusia. Bombardier Challenger 650 modificat, numit Artemis, introdus în 2021, are echipamente de supraveghere sofisticate și poate zbura la o altitudine de 12.000 de metri, permițându-i să vadă câteva sute de kilometri în altă țară și cu radare capabile să discearnă ținte la fel de mici ca un tanc. (…) Un al doilea avion de realimentare se afla duminică într-un model de așteptare deasupra centrului României, chiar la nord de Brașov, acesta venind din RAF Milden, Marea Britanie”, scriu jurnaliștii rmx.news.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes