Connect with us
Publicitate

Turism

Mai mergem în concediu la bulgari? Iată ce trebuie să știm despre măsurile Covid-19

Publicat

pe

  • Măști în interior și dispensere de dezinfectanți la intrarea în psicină: all-inclusive-ul bulgăresc nu va mai fi la fel

Vecinii de la Sud de graniță au relaxat starea de urgență încă de luna trecută, dar anumite măsuri au rămas obligatorii pentru evitarea răspândirii virusului. Dacă vă hotărâți să plecați în vacanță pe litoralul bulgar, luați în calcul că trebuie sa completați o declaratie la graniță referitoare la starea de sanatate. Partea bună este că măsura carantinării a fost ridicată pentru turiștii din majoritatea țărilor vecine, inclusive România, iar prezentarea certificatului medical nu este obligatorie. Odată ajunși la destinație, distracția este garantată: unitatile de cazare, dar și restaurantele, barurile si cafenelele sau cluburile de noapte sunt deschise.

Publicitate

Bulgaria este atractivă în special pentru pachetele all-inclusive de pe litoral, iar faptul că plajele si zonele turistice au fost redeschise crește interesul pentru sejururi ieftine la mica distanță de casă. Deși centrele spa și piscinele pot fi accesate, fiecare hotel aplică măsuri de siguranță și sănătate, precum amplasarea de dispensere de dezinfectanți la intrarea în psicină. Inclusiv teatrele și sălile  de cinema își vor deschide ușile, dar cu limitarea gradului de ocupare la 50%.

Distanțare socială chiar și în piscină

În ciuda relaxării, sejurul la all-inclusive nu va mai fi același ca altă data. Hotelierii așteaptă formarea de cozi în lobby sau la buffet, cauzate de distanțarea socială la check in si check out, sau la urcarea în ascensor  Autoservirea sau contactul direct al turistilor cu mancarea nu sunt permise. Dacă mergeți în grupuri mari, luați în calcul că la mese nu sunt premise mai mult de 4 persoane simultan.
Iar dacă hotărâți să luați și copii cu voi, ei vor trebui să păstreze o distanță de 1,5 metri atunci când participă la  programele de animatie sau activitatile sportive.  

Publicitate

Nu în ultimul rând, nu lăsați măștile de protecție acasă și luați în calcul că oricînd, Ministerul Sănătații din Bulgaria poate schimba aceste reguli, în funcție de evoluția situației epidemice.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes