Connect with us
Publicitate

Eveniment

MAI în glumă, MAI în serios. Povestea perchezițiilor de la un festival de muzică din Harghita, relatată cu umor pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne

Publicat

pe

Polițiști, mascați și procurori DIICOT au oprit distracția a câteva sute de petrecăreți la un festival de muzică electronică organizat în satul Preluca, județul Harghita. Dis de dimineață, oamenii legii au descins la petrecere pentru că aveau informații că aici se consumă și se comercializează droguri. Suspiciunile s-au adeverit când anchetatorii au descoperit cantități impresionante de droguri, dar și persoane care vindeau substanțele interzise petrecăreților.

Publicitate

Despre acțiunea din Harghita s-au gândit să povestească și administratorii contului de Facebook al Ministerului Afacerilor Interne. De această dată, limbajul de lemn specific oamenilor legii a fost eliminat, iar întâmplarea a fost relatată mai degrabă sub forma unei glume. Cel mai probabil, realizatorii postării s-au gândit că mesajul va ajunge la cât mai multe persoane dacă povestesc pe înțelesul tuturor.

Iată postarea făcută pe pagina oficială de Facebook a MAI:

„Dacă mergi din Miercurea Ciuc spre Toplița, pe drumul E578, undeva pe partea stângă este comuna Gălăuțaș, satul Preluca. Acolo s-au gândit câțiva tineri să organizeze un festival de muzică electronică. Au întins corturi, au adus câteva autorulote și au făcut invitațiile, doar pentru persoane alese! Când totul a fost gata, au dat muzica tare și au dat drumul la «treabă».

Publicitate

Au uitat un singur lucru, că pentru trezire nu avem nevoie de invitație, ci doar de mandat. Așa că, polițiștii harghiteni, sprijiniți de colegi jandarmi și procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Harghita, le-au dat deșteptarea poate un pic mai devreme decât și-ar fi dorit «festivalierii».

Unii au fost ascultători și au rămas pe burtă, alții, mai vioi, au încercat să scape în pădurea din apropiere… se poate vedea și pe imagini. Garantăm că toți au fost prinși și aduși la locul faptei. Era și păcat ca tocmai ei să lipsească de la micul dejun.

În urma perchezițiilor, au fost confiscate:
-muguri de cannabis;
-timbre LSD,;
-substanță pulverulentă (posibil amfetamină), comprimate ecstasy;
-ketamină;
-cannabis;
-comprimate de diazepam;
-comprimate de diferite culori și forme;
-hașiș;
-o cultură indoor de ciuperci halucinogene;
-cocaină;
-țigarete confecționate artizanal cu cannabis;
-obiecte utilizate la traficul și consumul de droguri (grindere, minicântare electronice de mare precizie, pipe, vaporizatoare, pliculețe, seringi, diferite obiecte folosite pentru prizare).

Practic, nu știm ce lipsește, poate ne spuneți voi! 8 persoane (cetățeni români și străini), au fost prinse în flagrant, implicate în traficul și consumul de droguri, iar asupra altor 15 persoane au fost găsite substanțe halucinogene.

Noi transmitem același mesaj… STAY SAFE!
Be cool, not a fool!”

Publicitate

Strategia de comunicare pare să fi funcționat pentru că în doar o oră de la publicare, această postare a strâns peste 1.600 de aprecieri, dar și câteva sute de comentarii și distribuiri.

Și apropo de comentarii, inclusiv la acest capitol administratorii contului de Facebook al MAI au o nouă abordare:

„C.S.O: Le lipsește voia bună, pe care ați stricat-o voi! Oamenii ăia erau la tratament!
Ministerul Afacerilor Interne, Romania: Nu ne cerem scuze!

Procurorii DIICOT au făcut publice și imagini de la festival, dar și din timpul perchezițiilor.

Perchezitii festival de muzica Harghita

Perchezitii festival de muzica Harghita

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes